Comunicació

Els perfils de Facebook d'usuaris finats es poden gestionar per una altra persona assignada

La nova opció s'anomenarà “Legacy Contact” i ja és disponible als Estats Units

Els perfils dels difunts tindran un disseny propi per a retre'ls memòria

La xarxa social Facebook ha anunciat la disponibilitat d'una nova funció a la seva xarxa social que permet a una persona triar a un altre contacte la possibilitat de gestionar el compte en cas de defunció. “Quan una persona mor, el seu compte pot convertir-se en un memorial de la seva vida, les seves amistats i experiències”, explica Facebook en un comunicat emès aquesta matinada .

La companyia ha informat que la nova opció s'anomena Legacy Contact, és opcional i de moment ja està disponible als Estats Units. S'anirà desplegant de forma gradual en altres països en els propers mesos. L'usuari pot escollir un contacte ja sigui un familiar o un amic, qui tindrà la possibilitat de publicar un missatge de benvinguda afixat a dalt, canviar la foto de perfil i de capçalera, respondre a noves sol·licituds de contacte i, fins i tot, descarregar tot l'arxiu d'imatges i informació de la persona finada.

Això sí, la persona assignada no podrà autenticar-se amb la identitat del difunt, ni podrà veure els seus missatges privats. Alternativament, l'usuari pot escollir suprimir el perfil de manera permanent si així ho desitja. Per a activar el mecanisme cal entrar a l'apartat de Seguretat i, dins del menú de configuració, seleccionar l'opció de Legacy Contact, mitjançant una sèrie de passos que la web de Facebook Newsroom ho detalla al comunicat.

Per últim, la xarxa de Mark Zuckerberg, que vindrà al Congrés Mundial de Mòbil (MWC) d'enguany , també ha informat que els perfils d'usuaris finats tindran un disseny propi, amb una etiqueta anomenada En record per damunt del seu nom, per a retre-li homenatge. Prèviament, Facebook ja havia ofert la possibilitat de crear un memorial per a recordar a l'usuari finat amb un perfil finat i restringit només a familiars i amics.

Pel que fa a les altres xarxes socials, Google també permet la preservació o supressió de les dades personals després de la mort del titular, mentre que Twitter ofereix una sèrie de passos i formularis per a desactivar el compte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia