L'Ajuntament de Llavaneres donarà accés a internet de manera gratuïta a través d'una xarxa sense fils

Ja s'ha registrat oficialment com a operador de serveis de comunicació

Des de l'1 d'agost, l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres té llicència per a l'explotació d'una xarxa pública de comunicacions electròniques, que li permet oferir accés a internet als veïns, amb el compromís de vetllar pels principis de neutralitat, transparència i no discriminació. L'alcalde, Bernat Graupera (CiU), explica que amb aquesta autorització el consistori podrà tirar endavant un dels compromisos del mandat: oferir accés a internet obert a tots els veïns com a garantia per evitar la fractura digital. A més, Graupera comenta que aquest projecte públic es potenciarà en col·laboració amb Les 3 Viles.

Evitar sancions

D'aquesta manera, juntament amb Caldes d'Estrac i Sant Vicenç de Montalt, s'ampliarien els punts de connexió adreçats als ciutadans. «Hem volgut fer-ho bé i per això vam demanar l'autorització a la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions per evitar conflictes legals i no tenir sancions de cap tipus com han tingut altres iniciatives», admet l'alcalde, que confia que abans d'acabar l'any ja s'hagin instal·lat tots els aparells de Wi-Fi. Inicialment, la intenció és impulsar la creació d'aquesta xarxa sense fils, pública i oberta, als edificis municipals, però no es descarta que per ampliar al màxim la cobertura i que no hi hagi nuclis sense servei, també se'n col·loquin en altres espais, com ara parcs i jardins.

Tot i que la xarxa se centrarà en la connexió gratuïta d'internet, amb aquesta nova malla sense fils s'obre també un camp molt ampli amb vista a la promoció de les noves tecnologies al municipi.

Més experiències

El Maresme disposa de diverses iniciatives per fer arribar les noves tecnologies a tothom. Si bé una de les primeres va néixer als dos Arenys, les experiències s'han repetit en altres indrets, com ara Tordera, que, a banda d'oferir internet de franc en espais municipals, també dóna accés als particulars a preus competitius. Una altra de les poblacions que s'hi han interessat és Vilassar de Mar, que també ha instal·lat una xarxa anomenada Wimax, que dóna cobertura a tot el municipi i que també es planteja comercialitzar-la. Mataró també disposa de dues comunitats –Mataró Wireless i Mataró Sensefils– que vetllen per una xarxa oberta i gratuïta a la ciutat. Una experiència que, de moment, no té el suport de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.