Comunicació

Sis anys amb ‘La Riera'

La sèrie de ficció de TV3, rodada en bona part al Maresme, tornarà la propera temporada i se seguirà filmant a la comarca

Ha servit per poder veure escenaris de Mataró, Arenys de Mar o Sant Pol, entre altres

Alguns dels escenaris han variat en funció de les trames

La popular sèrie de ficció de TV3 La Riera va abaixar la persiana de la setena temporada la setmana passada amb un capítol especial. Aquest serial, rodat en bona part al Maresme, ha estat un dels grans èxits d'audiència de la televisió pública catalana des que va començar les seves emissions, a principis del 2010. Tot i que fa uns mesos es va anunciar que la temporada que acaba de finalitzar seria la darrera, setmanes més tard TV3 va fer pública la continuïtat de la sèrie, que gira entorn de les vivències de la família Guitart-Riera, com a mínim un any més a causa dels problemes pressupostaris de la cadena, que fan impossible començar un nou serial. Després de sis anys, set temporades en antena i 1.344 capítols, és fàcil suposar que durant tot aquest temps el serial ha servit d'aparador perquè tot Catalunya pogués veure per la petita pantalla paratges i localitzacions, tan exteriors com interiors, de la comarca.

“Encara no tenim ni el guió de la primera setmana, però sí que podem assegurar que, de cara a la propera temporada, La Riera se seguirà rodant a diversos pobles del Maresme”, va confirmar el consultor de continguts del serial, Francesc Forés. Tot i que no va poder avançar si de cara als nou capítols es veurà algun escenari exterior nou de la comarca, Forés va admetre que “no hi haurà cap canvi radical en aquest aspecte”. El que sí que va poder afirmar el consultor de continguts és el fet que “se seguirà repartint joc” a l'hora de rodar els exteriors en diversos municipis del Maresme. Finalment, Forés va voler mostrar el seu agraïment “tant a les institucions com als ciutadans, perquè aquí s'hi pot treballar molt bé”.

De la seva banda, el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó, va definir la sèrie com “un element de promoció de la comarca d'aquells que no es poden pagar, i això satisfà moltíssim”. Del mateix parer és el regidor de Cultura de Mataró –ciutat on es roden multitud d'escenes del serial–, Joaquim Fernández (CiU). “La Riera fa que es parli de Mataró i possibilita també donar a conèixer espais poc coneguts de la ciutat”, comentava el regidor, que va explicar que la sèrie no paga res per rodar als diferents espais de la capital del Maresme, però que serveix “per promocionar Mataró”. “La sèrie ens la sentim com a nostra i només cal veure els rodatges per comprovar que tothom, en general, està encantat de col·laborar-hi”, va assegurar.

Els escenaris

Al llarg de les set temporades,La Riera ha servit per fer un passeig per diversos llocs de la comarca, que, en funció de les trames, han anat variant. Com a fixos, destaquen la masia de Can Ribot, de Mataró –és l'exterior de la fonda de Can Riera–, l'exterior d'una casa de la Riera de Mataró –casa d'en Claudi–, el cementiri d'Arenys de Mar i el port –fan de cementiri i de port de Sant Climent– o l'estació de tren de Sant Pol –com a estació de tren de Sant Climent en la ficció–. Al llarg dels anys s'han afegit com a set de rodatge municipis com Vilassar de Mar, Caldes d'Estrac, Sant Vicenç de Montalt o Vilassar de Dalt, entre d'altres. En llocs com Mataró, i a tall d'exemple, les imatges del nucli antic de la ciutat de les primeres temporades han anat deixant pas a indrets com l'antic complex fabril de Can Marfà. A la capital del Maresme també s'ha rodat en indrets com l'interior de l'hospital o de les discoteques Das Andere i Vinicius. La Via Europa, el carrer Sant Pelegrí, els exteriors de la biblioteca Antoni Comas o la plaça de Can Xammar també han servit d'escenaris per a La Riera.

La nova temporada es començarà a rodar el 18 de juliol per ser en antena el proper 5 de setembre.

Una ruta que no va acabar de reeixir

El febrer del 2011, el Consell Comarcal va posar en marxa un ruta que permetia visitar els llocs més emblemàtics de la sèrie. El projecte, però, no va tenir l'acceptació esperada i es va haver de deixar de fer.

El cementiri d'Arenys de Mar, consolidat

A banda del port, un altre dels escenaris d'Arenys de Mar consolidat a la sèrie no és altre que el cementiri. Allà hi ha enterrats, en la ficció, personatges tan rellevants com l'Ona o l'Ignasi.

L'antiga fàbrica de Can Marfà de Mataró

L'antic complex fabril de Can Marfà de Mataró ha anat agafant presència dins les trames del serial. S'hi han vist les morts d'en Balló i, més recentment, com la Lídia disparava a l'Omar.

Exposició de guions il·lustrats a Mataró

Per als seguidors més incondicionals del serial, Mataró acull fins al 29 de juliol una exposició de guions il·lustrats de La Riera, obra del tècnic de la sèrie Toni Rodríguez, més conegut com a Deltoro.

Nous personatges per la temporada vinent

Fa pocs dies, TV3 ha fet públics alguns dels nous rostres per la temporada que ve. Entre d'altres hi apareixeran actors com Pep Munné, Roger Casamajor, Jordi Martínez o Pep Anton Muñoz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia