Comunicació

Mor el director i presentador de “Dies de Cinema”, Antonio Gasset

Antonio Gasset, director i presentador del programa Dies de cinema, que va dirigir durant més de deu anys, ha mort avui als 75 anys a causa d’un càncer que es va complicar en els últims mesos, segons ha informat Efe el seu amic Gerardo Sánchez, actual director del programa de Televisió Espanyola.

Apreciat com a crític de cinema, com a director i presentador de Dies de cinema Gasset va ser guardonat en 2002 amb el premi ATV al millor programa divulgatiu, i l’Acadèmia de Cinema Espanyola li va reconèixer en 2011 amb el Premi de Comunicació Alfonso Sánchez, com recorda la mateixa institució en un tuit en el qual assenyala que també va ser guionista i actor ocasional.

De fet, amb Pilar Miró va aparèixer en “Gary Cooper que estàs en els cels” (1980), fent de muntador de cinema, el mateix paper que en “Arrevato” (1979), d’Iván Zulueta. O en el curtmetratge “Tiempos duros en Ríos Rosas” (1982), on compartia càmera amb Ricardo Franco, Fernando Trueba, Antonio Resines o Carlos Boyero.

Abans, en 1970, havia fet el seu debut com a director amb el curt “Los hábitos del incendiario”, que van protagonitzar Emma Cohen i Elena Santonja.

Va dirigir Dies de cinema entre 1994 i 2007, moment en què va decidir acollir-se a l’ERO d’RTVE; una sortida que primer li va costar una mica, però de la qual després es va alegrar perquè va poder cuidar a la mare de la seva filla quan va caure greument malalta, explica Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia