Comunicació

Sarajevo nomena ciutadà d’honor el fotògraf Jordi Pujol Puente, mort el 1992 a la guerra de Bòsnia

Va ser el primer informador estranger que va perdre la vida al setge a la ciutat per les tropes serbobosnianes

Era col·laborador del diari Avui i l’agència Associated Press

El fotògraf català Jordi Pujol Puente, mort a Sarajevo el 1992 quan cobria la guerra a  Bòsia, ha estat nomenat aquest dimecres ciutadà d’honor de Sarajevo a títol pòstum, segons informa l’Ajuntament de la capital bosniana.

Pujol, que tenia 24 anys i col·laborava amb el diari Avui, va morir el 17 de maig de 1992 en esclatar una granada al pas del vehicle en què es desplaçava a Sarajevo.

La nota de l’Ajuntament bosnià destaca que Pujol, que també va ser col·laborador de l’agència Associated Press, va ser el primer informador estranger mort durant el setge de Sarajevo per les tropes serbobosnianes, un setge que va durar fins al 1995.

Aquest reconeixement s’atorga anualment el 6 d’abril, Dia de Sarajevo, a un estranger pel seu suport a la ciutat i al desenvolupament de les seves relacions internacionals, així com per la defensa de la solidaritat, la democràcia, l’humanisme i la tolerància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia