Comunicació

Carme Vinyoles guanya el Rahola disseccionant ‘Puteros’

Col·lectiu Cultural Ràdio Platja d’Aro (Ràdio), Joan Roura (Televisió), Pau de la Calle (Fotografia) i Tino Soriano (Institucional) han estat altres guardonats als XIV Premis de Comunicació Local

La periodista d’El Punt Avui Carme Vinyoles Casas ha guanyat aquest any la categoria de Millor treball informatiu en premsa dels XIV Premis Carles Rahola de Comunicació Local per Puteros, aquells homes tan normals, un reportatge publicat a La República del qual el jurat n’ha valorat que sigui “un treball que aporta un punt de vista diferent a un tema socialment conflictiu”.

L’acte de lliurement dels premis que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya en col·laboració amb la Diputació de Girona ha tingut lloc aquest vespre a l’Auditori de Girona, en el transcurs d’una gala que ha tingut com a conductor Marc Giró. En aquesta es van premiar també altres categories, com ara el Millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio (Premi Miquel Diumé) per a Desperts, un “molt bon retrat de la pandèmia, molt ric en testimonis” conduït pel Col·lectiu Cultural Ràdio Platja d’Aro.

Pel que fa a la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en televisió el guanyador ha estat Joan Roura per Llibreria Geli, epíleg, emès a Televisió de Girona i considerat “un programa que mostra el tancament d’una llibreria però que va més enllà fent una reflexió sobre el que significa el tancament de comerços amb tradició i el canvi de model de consum”. I en aquesta edició la Millor fotografia de premsa ha recaigut en Pau de la Calle Argelès per Les cures de la Patri, una foto no publicada amb una excel·lent composició d’elements i il·luminació.

En la categoria de Millor informació digital el jurat ha atorgat per primera vegada ex-aqueo els dos treballs finalistes: Albert Isern Quiroga, Àlex Luna Artacho, Andrea López Pastor, Arnau Madrià Sàbat, Jordi Mariscot Congost i Sergi Garcia Arpí, per Canvi de joc, per la innovació en els formats a l’hora de comunicar; i Gemma Alegrí Expósito, Laia Coronado Nadal i Maria Vidal Trilla, per Som Rambla / Especial Fires i Festes 2022, per l’adaptació de continguts en funció de cada plataforma.

Per altra banda, Tino Soriano per Quaranta aniversari de l’escola Palau de Girona s’ha endut el premi a Millor Iniciativa de Comunicació Institucional, en què el jurat n’ha destacat la decisió “perquè, a banda que la institució que elabora el projecte és una escola, hi ha un molt bon treball escrit combinat amb imatges, i pel valor de visualitzar aquest col·lectiu”. Finalment, l’alcaldessa de Girona Marta Madrenas ha anunciat que la beca dels Premis Carles Rahola, convocada per l’Ajuntament de Girona, aquest any serà per a La intel·ligència artificial. La intel·ligència artificial al periodisme de Girona. 20 mirades d’experts sobre els riscos, les oportunitats i els desafiaments de la comunicació robotitzada a les comarques gironines, de Santiago Tejedor Calvo.

Tant el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, com el President del Col·legi de Periodistes de Girona, Jordi Grau, han reivindicat la tasca del periodisme i la preservació de l’ofici de transmetre amb rigor els fets i l’anàlisi dels fets per permetre entendre a la ciutadania el món en el que vivim, així com alhora l’esperit d’aquests premis “del periodisme de proximitat, d’allò proper, local, del país”.

També s’ha fet un record al fotoperiodista Miquel Ruiz Avilés, a qui se’l va nombrar Col·legiat d’Honor dos dies abans de morir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia