Comunicació

La mobilitat dels cecs, a examen a El Punt Avui TV

Xavier Grau, delegat de l'ONCE a Barcelona, explicarà el conveni que firmen amb el Parlament

Accions per millorar la qualitat de vida dels invidents

Malgrat que la situació actual és una mica diferent de la de fa anys, els invidents encara es troben amb dificultats per accedir a molts edificis. Aquesta situació, a més, esdevé greu quan l'edifici és oficial, ja que hi ha diverses lleis i normatives que exigeixen una adaptació progressiva.

Avui està previst que la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, es reuneixi amb el delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, Xavier Grau, per firmar un conveni de col·laboració per assolir l'accessibilitat universal de les persones cegues o amb deficiències visuals al Parlament.

Aquest conveni, segons explica l'ONCE, vol ser un pas més en la projecció institucional de la cambra i un reconeixement de l'experiència de la institució en la col·laboració amb les diferents administracions per aconseguir polítiques d'integració social i accessibilitat universal en tots els àmbits.

Xavier Grau explicarà als espectadors d'El Punt Avui Televisió que amb aquest conveni la seva organització impartirà cursos de formació adreçades al personal del Parlament perquè sàpiguen com s'ha d'atendre adequadament les persones cegues o amb alguna discapacitat visual que visitin el Parlament.

El delegat de l'ONCE també explicarà com els tècnics de l'organització assessoraran per a l'elaboració de materials informatius adaptats que el Parlament vulgui fer i
com aportaran el seu coneixement tècnic a les millores d'accessibilitat.

Però, a banda de la qüestió de l'accessibilitat, Xavier Grau tindrà l'oportunitat de donar moltes altres informacions interessants relacionades amb la història de l'organització, com ara el centenari del primer cupó, que va néixer a Barcelona.

Grau també explicarà les diverses iniciatives que ha pres aquesta institució per incentivar i premiar tots els esforços que es fan per tal de millorar la qualitat de vida dels invidents i d'altres persones amb dificultats. L'organització té premis de reconeixement social a aquest efecte.

A L'illa de Robinson, a més, es dedicarà un espai a parlar de la convocatòria de vaga europea de taxistes contra una aplicació de Google, Uber, que permet compartir viatges de vehicles particulars i que s'està convertint, en realitat, en una fórmula que alguns conductors utilitzen per fer de taxistes il·legals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia