cultura

Teatre

L'udol d'‘El Rey del Gurugú' es fa sentir a La Planeta

El muntatge, obra del dramaturg gironí Ferran Joanmiquel i protagonitzat per David Martínez, versa sobre la tragèdia que viuen molts immigrants

El dramaturg gironí Ferran Joanmiquel porta aquest cap de setmana a la sala La Planeta el muntatge El Rey del Gurugú, una producció de Cos a Cos Teatre i La Nave Va. L'obra, escrita i dirigida per ell, tracta sobre la tragèdia de la immigració i narra la història des del punt de vista d'un gos. Interpretada per David Martínez, El Rey del Gurugú és un muntatge d'un autor i un equip que conceben el teatre com a eina de reflexió social.

La muntanya del Gurugú és un lloc de pas en el qual els immigrants subsaharians malviuen en unes condicions molt precàries i permanentment assetjats per la policia marroquina. A aquest lloc arribarà un gos i serà amb els seus ulls que l'autor donarà testimoni d'aquest drama. Un udol amb paraules que tothom pot entendre que al mateix temps vol ser una experiència d'immersió per al públic: el gos s'adreça als espectadors com si fossin un nou grup d'immigrants acabats d'arribar.

Les funcions tindran lloc avui i demà, a les sis de la tarda, dins la programació de Temporada Alta.

LA DATA

1975
Any de naixement de Ferran Joanmiquel, autor d'obres com ‘La crida', ‘Blau', ‘La filla de Chagall' i ‘Talió.

Un ‘Antoni i Cleopatra' portuguès

El Teatre de Salt, per la seva banda, és l'escenari avui (21 h) de l'estrena a l'Estat espanyol d'Antonio e Cleópatra, una versió contemporània del clàssic de Shakespeare adaptada i dirigida per Tiago Rodrigues. El director portuguès, que lidera amb el seu teatre subversiu i poètic l'avantguarda escènica del seu país, ha escrit un text de nova creació que recull l'aura dels seus protagonistes i l'esperit transgressor del seu principal referent. Antonio e Cleópatra, que es va poder veure al Festival d'Avinyó del 2015, parla de la parella com a centre de totes les dicotomies: oest-est, raó-emoció, masculí-femení, política-sexe, amor-guerra, treball-oci, tragèdia-comèdia. I ho fa des de la mirada dels seus intèrprets, els ballarins i coreògrafs Sofia Dias i Vítor Roriz.

També a La Carbonera de Girona avui (18 i 21 h) tindrà lloc l'obra circense de proximitat CorroC, d'Escarlata Circus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia