cultura

Lakaste: “Volem aprofitar el premi Sona 9 per gravar el millor disc possible”

La banda empordanesa començarà l'enregistrament al març als Bucbonera Studios de Caldes de Montbui

El grup actuarà a Madrid per Sant Jordi

Després d'haver guanyat el premi Sona 9, el 15 de novembre a la sala Apolo de Barcelona, el grup empordanès Lakaste té ara un propòsit molt clar: “Volem aprofitar l'oportunitat i l'estudi de gravació que ens ofereix el premi per enregistrar el millor disc possible.” Ja tenen una quinzena de cançons preparades per triar-ne finalment 10 o 12, i saben que començaran a gravar al març als Bucbonera Studios de Caldes de Montbui, amb Tomàs Robisco com a enginyer de so. Durant les proves del Sona 9 ja hi van gravar la cançó Dies d'havanera, amb Joan-Pau Chaves (Els Pets) com a productor.

Encara no han decidit qui produirà el seu primer disc, però sí que hi tornaran a gravar Dies d'havanera i altres temes com ara Els prats verds –gravada a Music Lan per haver guanyat un concurs de cançons sobre l'Alt Empordà, va ser “la cançó que ens va fer entrar al Sona 9”–, Al meu cap i Viatge amb kayak, amb lletra i música de Núria Castelló. La cantant va iniciar aquest projecte en solitari, abans de formar la banda que ara completen Joan Xifra, guitarra; Txutxi Izquierdo, bateria, i Carli, baix. “Som un equip curiós perquè la franja d'edat és àmplia, entre els 21 i els 52 anys, però ens entenem molt bé”, expliquen. Txutxi havia tocat amb Lazy Sundays, Psychoine, Holland Park, Isaac Ulam i Jose Domingo, i ara també és membre de Waltrapa & The Cashmakers. Carli, l'últim incorporat al grup, procedia de Mr. Soul i Twiggy Band. La Núria havia format part de La Furia Muda, i en Joan estudia producció i enginyeria musical a l'escola Eumes –“cada cop més assumeix el paper de productor i arranjador”, diuen– i ha actuat sovint amb diferents projectes a El Cercle i el Yeah!. Lakaste també té un format acústic reduït: la Núria, en Joan i alguns efectes digitals que es va introduint amb seny en el so general del grup, que és “cada vegada més contundent, elèctric i ballable; ja hem trobat el nostre so: el so Lakaste ”. I sobre les lletres, diu la Núria: “Són cançons que parlen de mi i del paisatge on em passen les coses: Palau-saverdera, el cap de Creus, la plana de l'Empordà, l'Albera...”

Durant l'any vinent el premi Sona 9 els permetrà també tocar al Mercat de Música Viva de Vic, els festivals Acústica de Figueres i Curtcircuit de Barcelona, i el concert que oferiran per Sant Jordi els tres finalistes del concurs al centre Blanquerna de Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona