cultura

Camps inaugura la museïtzació de la plaça

S'hi van localitzar restes rellevants d'un recinte funerari de l'època tardoromana

Camps inaugura avui, a tres quarts de dotze del migdia, les obres d'urbanització i museïtzació de la plaça de l'església (plaça de la Creu), on han aflorat restes arqueològiques de valor relacionades amb un període, el tardoromà (també dit tardoantic o paleocristià), molt poc documentat al Bages.

Entre les peces més preuades hi ha un llindar del segle IV d'una porta d'accés a un recinte funerari, amb sis petjades esculpides a la pedra que simbolitzen el pas de la vida a la mort. Pere Tardà i Núria Cabañas, responsables de l'excavació i la museïtzació de la plaça, destaquen que és únic al país.

També s'han localitzat 158 tombes d'èpoques que van des del segle IV al XIX. La troballa més antiga és el recinte funerari del IV-V, amb cinc enterraments que conserven els seus esquelets, alguns dels quals són de nens. Després de les excavacions, la plaça s'ha urbanitzat i museïtzat amb rèpliques de les principals peces.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia