cultura

Territori

Llibres i vi del territori en vuit biblioteques

Aquest mes de febrer s'hi faran activitats de la DO Costers del Segre

Vuit biblioteques públiques de la demarcació de Lleida participaran aquest any en el projecte de dinamització cultural Biblioteques amb DO, promogut pel Departament de Cultura de la Generalitat. La iniciativa consisteix a creuar la cultura del vi amb la literatura i les altres expressions culturals, amb l'objectiu de donar a conèixer el món vitivinícola del territori i atreure nous usuaris a les biblioteques.

El projecte, que ja fa cinc anys que està en marxa a diversos equipaments, conté un programa d'activitats culturals al llarg de l'any. Cada mes està dedicat a una regió vitivinícola a través de les biblioteques del seu territori. El febrer se centra en la DO Costers del Segre, mes en el qual les vuit biblioteques lleidatanes que participen en la iniciativa acostaran al públic el món del vi a través de la literatura, la música, la poesia, els contes, la gastronomia i les diverses manifestacions i llenguatges culturals, oferint serveis d'informació i activitats adreçades a tots els públics. Hi haurà conferències, tastos, música, visites i tallers. A més, algunes biblioteques complementen la programació d'activitats amb la producció d'una edició limitada d'ampolles de vi, com a símbol identificatiu del projecte.

Biblioteques de Ponent

En concret, hi participen les biblioteques d'Alguaire, Artesa de Segre, Cervera, Mollerussa, Tremp, Balaguer, Belianes i Juneda, que tenen la col·laboració d'una vintena de cellers de la DO Costers del Segre. Al conjunt de Catalunya, són 53 les biblioteques públiques participants, i hi dona suport l'Incavi i les onze DO catalanes vitivinícoles, a més d'empreses de restauració i turístiques.

Segons va destacar ahir la responsable de la iniciativa, Joana Casas, tècnica del Servei de Biblioteques de la Generalitat, els objectius del projecte són atraure nous perfils de públic a les biblioteques, renovar la carta d'activitats culturals que aquestes ofereixen, ampliar la xarxa de col·laboracions i promoure la cooperació entre el sector públic i el privat.

L'any passat ja hi van participar una cinquantena de biblioteques del conjunt del país. El projecte va atreure unes 14.000 persones, entre les 280 activitats programades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia