París aprova el primer País Transfronterer d'Art i d'Història

Els representants de les valls del Tec i del Ter defensaven ahir el projecte a la seu del Ministeri de Cultura francès

«Sem molt contents; el nostre projecte ha estat molt ben acceptat i a més la nostra proposta és l'única que ha rebut les felicitacions del jurat», explica Francis Manent, president del País Pirineus-Mediterrani, l'entitat que agrupa els municipis nord-catalans del projecte. A la delegació que defensava el projecte aquest dijous 19 de novembre a París també hi participaven Josep Coma, president de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Ramon Roqué, batlle de Sant Joan de les Abadesses, i Montserrat Tallant, regidora d'aquest mateix municipi. Per part nord-catalana, hi assistien també Bernard Remedi, batlle de Prats de Molló, i el sotsprefecte de Ceret, Antoine André. Tots van prendre la paraula per torns, per defensar les diferents parts del dossier. Els responsables de la Casa de la Generalitat a París també van anar a donar suport a la iniciativa.

Ara que el projecte és acceptat, segons Francis Manent, la propera etapa consistirà a crear l'estructura comuna administrativa per entrar en la concreció del projecte.

En total vint-i-nou municipis, des de la vall de la Roma a l'Albera, la vall del Tec i el Vallespir, i de la vall de Camprodon fins a Sant Joan de les Abadesses, formen part d'aquesta iniciativa, la primera que es crea entre els dos estats. Les viles i els països d'art i d'història són una marca distintiva atribuïda pel Ministeri de Cultura i Comunicacions francès a ciutats i territoris que construeixen un projecte cultural a partir del seu patrimoni. A la pràctica, es tracta de desenvolupar accions de valoració i sensibilització al patrimoni, sota la forma d'una programació anual (visites guiades, conferències, tallers, espectacles...), dirigides als habitants, visitants i molt especialment al públic jove.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda