cultura

Balanç positiu de la II Fira del Llibre Infantil i Juvenil

Afluència constant a la vintena de parades tot i la pluja intermitent que fa anul·lar les actuacions del matí

Els organitzadors destaquen les activitats setmanals de foment de l'hàbit lector

El cel ennuvolat i la pluja intermitent, que no acompanyen a les activitats a l'aire lliure, van fastiguejar el segon dia de parades a la plaça Catalunya en el marc de la II Fira del Llibre Infantil i Juvenil . Així, els organitzadors van anul·lar les actuacions infantils del matí, com el taller de contacontes a càrrec de Lia Bertran i de La Pallassa. Cap al migdia, una ullada de sol va animar també l'afluència de visitants, sobretot famílies, per fullejar i comprar entre el catàleg de novetats que una vintena d'editorials presentaven. Algunes editors afegien, a més dels llibres a les parades, llapis de colors perquè els nens pintessin els protagonistes dels contes. La vessant lúdica dels llibres es completava també amb l'espai que hi havia instal·lat el servei de biblioteques. Just en aquest estand, s'hi va concentrar les activitats de la tarda, també a causa de les gotes de pluja.

Impulsada per la Fundació Llibreria Les Voltes, l'objectiu de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil, és “ajudar pares i educadors a crear l'hàbit de la lectura en els seus fills i alumnes”. El director de la Fundació Llibreria Les Voltes, Joan Matamala, feia un balanç molt positiu tot i el temps empipador i recalcava l'alt nivell de les conferències realitzades al llarg de la setmana que, entre d'altres, donaven consells per ajudar en la formació dels infants lectors. “Han tingut un alt nivell pedagògic”, assenyalava. A partir de dilluns es podran trobar al web firadelllibreinfantilijuvenil.cat. Matamala també va destacar la jornada matinal escolar amb què es va obrir la fira de parades, divendres, amb l'assistència de gairebé 1.100 alumnes. El promotor de la iniciativa es mostrava molt satisfet de la programació d'un segon any amb l'aposta de continuïtat i d'ampliar-se en properes edicions.

Per crear els futurs lectors, des del febrer i conjuntament amb el Servei Educatiu del Gironès es va endegar el projecte Quin munt de llibres , que encoratja els alumnes a llegir prou llibre per tal que posats simbòlicament un al damunt de l'altre superin diversos desafiaments d'alçària. Tots els centres participants tenien el gran repte col·lectiu d'arribar al Pirulí; de moment s'havien apilat 7.096 llibres i quedava molt poc –0,56 metres– per atrapar-lo. Els centres de Girona havien aconseguit arribar amb 3.904 llibres, fins a la catedral i el lleó. Els centres de Bescanó, Cervià, Flaçà, Salt i Sant Jordi Desvalls van apilar 3.192 llibres amb els tres reptes col·lectius.

LA FRASE

És destacable l'alt nivell pedagògic de les conferències i activitats realitzades durant la setmana
Joan Matamala
Fundació Llibreria Les Voltes

LES XIFRES

1.100
escolars
van participar en la jornada matinal del divendres, que va conduir l'actor Marc Ciurana.
7.096
llibres
llegits per tots els centres per aconseguir el gran repte d'atrapar simbòlicament l'alçada del Pirulí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda