Cultura popular

Els Plens encaren la Patum sense cap readmissió

Comencen a preparar la festa amb els substituts dels membres expulsats

L'Ajuntament no ha respost a la instància que podria donar la raó a la colla

La comparsa dels Plens i les Maces no accepta les imposicions del patronat que forcen a readmetre els expulsats i començarà a treballar en la Patum del juny vinent amb la plantilla del 2017, és a dir, sense els foragitats, Sergi Montaner, Ignasi Casasayas i Jordi Montanyà, i amb els substituts nomenats, Jordi Rou, Joan Olalla i Trini Bascompte.

En un comunicat al qual ha tingut accés aquest diari i que ha estat traslladat als regidors de l'Ajuntament de Berga, la comparsa deixa clara la seva posició majoritària –la de 17 dels 22 membres comptant-hi els substituts–. Segons ha pogut saber aquest diari, n'hi ha cinc d'afins a la posició dels foragitats però la resta donen suport a la figura i la decisió del cap de colla, Isaac Gonfaus.

Els Plens i les Maces recalquen que s'havia d'haver donat resposta al recurs d'alçada als acords adoptats pel patronat que la comparsa, amb el suport del Tabal i la Guita Grossa, va presentar a finals de març en un termini màxim d'un mes. En vista del silenci administratiu, la comparsa va redactar el nou comunicat on expressa les seves intencions el passat 6 de maig i el va traslladar als regidors aquest dimarts, dia 9. Fins que no hi hagi resposta al recurs, treballarà com si el patronat no hagués acordat res aquests últims mesos.

Prudència des de l'Ajuntament

Des de la regidoria de Patum, Mònica Garcia (CUP) manté la prudència a l'hora de pronunciar-se. Garcia ha explicat a aquest diari que, abans de parlar sobre el tema, es reunirà amb la comparsa per tal de “fer la feina ben feta i evitar la precipitació”.

Garcia i l'alcaldessa, Montse Venturós, van ser les encarregades de proposar el canvi d'estatuts a les comparses de la festa a principis de febrer. Des d'aleshores, cada colla ha anat polint el seu reglament en cooperació amb el patronat.

Ara, però, el procediment podria quedar en res si la llei dona la raó a les comparses que van demanar la impugnació dels acords. En aquest sentit, Garcia ha preferit esperar a la resolució i a la reunió amb els Plens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia