Patrimoni

patrimoni arquitectònic

Nova empenta a la casa Puig i Cadafalch d'Argentona

Donen llum verd a la segona fase de la restauració, que inclourà els exteriors

Les tasques no estaran enllestides per commemorar el centenari de l'arquitecte

Argentona ha donat llum verd a la segona fase de rehabilitació de la casa d'estiueig que l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch es va fer construir al municipi i que està declarada bé cultural d'interès nacional (BCIN). L'actuació, amb un pressupost de 634.759 euros, tindrà l'objectiu de restaurar l'exterior de l'immoble, les façanes i la tanca del jardí. L'obra rebrà subvencions tant de la Generalitat com de la Diputació, així com una partida d'uns 150.000 euros de l'Ajuntament. “Serà la fase més espectacular i visible des de l'exterior”, va manifestar el regidor de Cultura i Patrimoni, Àngel Puig (ICV). Puig va explicar que està previst que les obres d'aquesta etapa puguin començar a la primera quinzena de juliol i que s'acabin al febrer de l'any que ve. El titular de Cultura va lamentar que aquestes obres es facin “amb un cert retard respecte del que estava previst”, ja que la intenció del consistori era tenir enllestits els exteriors de l'immoble a l'octubre, que és quan el municipi viurà els actes centrals de l'Any Josep Puig i Cadafalch.

“És una llàstima, però això no suposarà cap contratemps per la celebració del centenari de l'arquitecte”, va assegurar el regidor, que va avançar que ja estan a punt de tancar-ne la programació. Puig va assenyalar que aquest retard ha estat causat per l'aparició d'uns elements ornamentals en la primera fase de rehabilitació de l'immoble “que van requerir una actuació immediata per preservar-los”. De cara al futur, encara quedaran algunes etapes més de les obres: la tercera serà una fase estructural, la quarta preveu una part dels acabats i en la cinquena, s'actuarà al jardí. Segons els càlculs del consistori, l'import total de la rehabilitació de la casa de Josep Puig i Cadafalch podria pujar fins a 1,5 milions d'euros aproximadament. La primera fase de les obres va consistir principalment a estabilitzar l'immoble i a restituir molts dels elements de l'edifici. Les obres van comprendre, entre d'altres, la substitució completa de la coberta de la casa, la reparació de part de la teulada i la reposició dels seus característics merlets. També van enderrocar les terrasses i hi van restituir el sostre de la terrassa, que s'orienta a la plaça de Vendre, a més de la rehabilitació de la terrassa que està situada a la segona planta. Totes aquestes tasques van tenir un cost de més de 211.000 euros.

LA XIFRA

634.759
euros
és el cost total de la segona fase d'obres de rehabilitació de la casa Puig i Cadafalch d'Argentona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda