Còmic

Còmics

Música i robots

El Saló del Manga iniciarà en la 33a edició, que se celebrarà entre els dies 1 i 5 de novembre, una col·laboració amb el Sónar

Una de les exposicions estarà dedicada a la relació entre la robòtica i el ‘manga’

Més espai i, aquest cop, més dies: el Saló del Manga de Barcelona se celebrarà aquest any durant cinc jornades, del dimecres 1 al diumenge 5 de novembre, en un espai de 75.000 metres quadrats, cinc mil més que en l’edició passada. Tot això, en espera que un possible trasllat a la fira Gran Via 2 –aquest any encara se celebrarà a Montjuïc– solucioni els problemes d’espai i capacitat.

Els organitzadors de la mostra dedicada al còmic i a la cultura popular del Japó van presentar ahir algunes de les novetats de la pròxima edició i també el seu cartell, obra de Kenneos –àlies professional de Victoria Chamizo–, jove il·lustradora morta l’any passat amb només 28 anys a qui es dedicarà una exposició retrospectiva.

El saló d’aquest any inicia una col·laboració amb el Sónar, que es materialitzarà en una jornada dedicada a la música electrònica japonesa amb diferents sessions. Ricard Robles, codirector del festival de música electrònica, manifesta la seva “enorme satisfacció” per col·laborar en “una de les activitats culturals referencials de Barcelona, especialment quan arribem al nostre 25 aniversari”. Robles anuncia la presència de “música d’artistes japonesos amb una vinculació directa amb la cultura del manga”.

I és que, segons Carles Santamaria, director del saló, aquest vol estar vinculat al concepte d’“innovació”. En aquest sentit, un dels eixos temàtics d’aquest any serà la relació entre robòtica i manga, amb l’exposició Somien els mecha amb ovelles elèctriques? “Dedicarem un palau a la robòtica en el qual es podrà interactuar amb robots, i hi seran presents empreses capdavanteres de robòtica”, explica Santamaria.

La 33a edició del Saló del Manga tindrà “un gran protagonisme del sojo manga, el manga adreçat a noies, ja que hi ha confirmada la presència de dues importants autores del gènere”. Es tracta de Yoko Kamio, autora de No me lo digas con flores, i Robico, autora d’El monstruo de al lado. També hi participarà la cantant japonesa Azumi Inoue, coneguda perquè interpreta el tema musical de la pel·lícula anime d’Hayao Miyazaki El meu veí Totoro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona