Lletres

Cultura

Palau i Fabre, pal de paller del ‘Poesia i +’ 2017

El festival, del 6 al 16 de juliol, manté els lligams amb cinc municipis

“Jo em donaria a qui em volgués, com si ni jo me n’adonés, d’aquest donar-me: com si ho fes, un jo de mi que m’ignorés.” Aquest fragment inicial d’un dels poemes més coneguts de Josep Palau i Fabre serveix de fil conductor de la campanya promocional de la nova edició del festival Poeisa i +. Del 6 al16 de juliol i en cinc municipis diferents del Maresme, juntament amb el Caldes que tant va estimar i que és seu de la seva fundació, s’escenificaran propostes ben diverses, lligades però amb la força i la contundència dels mots. Poesia i + tindrà en aquesta ocasió convidats d’excepció d’una llarga llista que encapçalen Roger Mas, Clara Segura, Lluís Homar, Antoni Clapés i la pallassa Pepa Plana, com a cares més conegudes pel públic en general i que continua amb figures com ara el poeta Albert Balasch, Coetus i Pau Riba, Miquel Gelabert i Jaume Mallofré, Vicenç Altaió, Berta Garcia Faet i Sara Torres o Fina Birulés i Joana Basó, entre altres. Prop d’una trentena de muntatges que es distribuiran en espais com l’Escola de Teixits de Punt de Canet, l’ajuntament, la plaça de Can Llinàs o el pati de Can Marchal, de Mataró; el Parc de Ca l’Alfaro de Sant Andreu de Llavaneres; el Mercat Municipal d’Arenys de Mar o el pou de glaç de Canyamars, a Dosrius. Una experiència per als sentits a l’abast de tothom gràcies a un abonament de 35 euros.

La veu de reclusos de Quatre Camins

Una de les propostes més interessants del certamen arribarà el divendres 14 de juliol a la Fundació Palau de la mà del poeta badaloní Marçal Fonts, que ha dirigit un taller d’iniciació a la recitació i a Palau i Fabre amb interns de la presó de Quatre Camins. Treballaran plegats els Quaderns de l’Alquimista “per treure’n tot el suc possible, i al pati de la fundació presentaran el resultat d’aquesta aventura compartida en forma de recital”. Un dia abans, el dijous 13, destaca la veu de la poeta i actriu siriana Fadwa Souleimane, expulsada pel règim de Baixar al-Assad, que encetarà una conversa també a la fundació amb la periodista Cristina Rivas sobre l’obra de la primera Le passage.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona