Patrimoni

Troben una nova entrada a la muralla de Roda Ciutat

Les excavacions a Roda es reparteixen entre el sector medieval i l’ibèric

La descoberta de la gran muralla visigòtica al jaciment de l’Esquerda de Roda de Ter que va tenir lloc el 2012 ha anat marcant el desenvolupament de les campanyes posteriors amb noves troballes que hi tenien relació. En la campanya d’aquest any això no ha estat una excepció i com a conseqüència del treball de camp s’ha pogut documentar una poterna o porta secundària de la muralla.

Un equip d’una trentena de persones, entre arqueòlegs i estudiants, està focalitzant els esforços en dos fronts. Per una banda, el sector medieval, on de moment s’ha descobert una poterna o porta secundària que dona entrada a la gran muralla medieval de Roda Ciutat i, de l’altra, pel sector ibèric, el treball realitzat ha permès la descoberta de rases, paviments i diferents estructures que permetran conèixer com eren les tècniques de construcció que empraven els ibers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia