Cultura popular

Les comparses de la Patum tornen al seu espai habitual

Acaben les obres a la Casa de la Patum i comencen a traslladar-hi el bestiari popular de major envergadura

El govern diu que el museu es tornarà a obrir a principi d’octubre, però ERC dubta que estigui tot enllestit

La majoria de comparses de la Patum ja tornen a ser a la Casa de la Patum. La regidora de la festa, Mònica Garcia, ha confirmat a aquest diari que la idea del consistori és reobrir l’espai a partir de principis d’octubre. “Ens agradaria tenir obert l’1 d’octubre, però encara no ho podem assegurar”, ha dit.

Les figures més grans de la comparseria descansen, altre cop, dins l’espai habitual, un any i tres mesos després de la darrera vegada que en van sortir. Passada la primera Patum del 2016, a principi de juny, els problemes d’humitats i goteres van impedir que les comparses tornessin a l’espai on eren exposades quan no hi havia Patum. Des d’aleshores i fins fa pocs dies, les comparses s’han guardat als baixos de l’ajuntament.

Estiu en obres

Les actuacions s’han fet aquest estiu. Segons explicava a aquest diari el regidor d’Urbanisme i Serveis Públics, Oriol Camps, les últimes setmanes s’ha repintat l’edifici per dins, s’han arreglat teules trencades, alguns danys a la façana contigua i aïllaments, i s’ha fet un tractament per evitar tèrmits. A banda, s’han reduït les diferències entre les alçades de l’edifici de la Casa de la Patum i els de la vora.

Ara, la comparseria torna lentament a la normalitat. Segons ha explicat Garcia, a banda del trasllat de les comparses que encara són als baixos de l’ajuntament, el govern municipal treballa per solucionar “problemes de sincronització de la il·luminació, el so i les imatges” que s’exposen al museu. Això retardarà l’obertura, com a mínim, fins a principi d’octubre.

Retrets de l’oposició

Ermínia Altarriba, regidora d’Esquerra a l’Ajuntament, va aprofitar la sessió plenària de dijous passat per demanar sobre l’estat del trasllat de comparses a la Casa de la Patum. Altarriba va celebrar la finalització d’unes obres que “eren necessàries”, però va lamentar que el govern de la CUP “no s’hagi preocupat pels problemes de sincronització fins ara”. En aquesta línia, la regidora va assegurar que l’Ajuntament “ha tingut més d’un any per pensar com se solucionarien aquests problemes”. Davant aquest escenari, Altarriba va mostrar els seus dubtes sobre si la Casa reobrirà a principi d’octubre, tal com preveu la regidora Garcia.

LA FRASE

Ens agradaria tenir obert l’1 d’octubre, però, a hores d’ara, encara no ho podem assegurar
Mònica Garcia
regidora de patum a l’ajuntament de berga


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona