Còmic

Musclu & Pawel fan humor àcid amb la seva passió cinèfila

Els dos dibuixants debuten amb el llibre ‘La mano de Mark Hamill hizo más carrera que él’

Es va presentar a la Fira Fan de Platja d’Aro i ja en preparen la segona edició

És cert que la mà de Mark Hamill, el Luke Skywalker de Star Wars, va fer més carrera que ell en el cinema, després que Darth Vader la hi tallés durant el duel a L’imperi contraataca? Musclu & Pawel asseguren que sí, que la mà en qüestió va interpretar la Cosa de La família Adams i també va ser la mà del Club Súper 3, entre altres singulars personatges, mentre que Hamill es moria de fàstic –i enveja de la seva pròpia mà– sense rebre cap oferta de feina durant anys i panys.

Aquesta és la història que obre el primer llibre de Musclu & Pawel, titulat justament La mano de Mark Hamill hizo más carrera que él, un divertit i combatiu volum autoeditat d’humor gràfic i àcid sobre el món del cinema i les sèries televisives, que es va publicar coincidint amb la cinquena fira de col·leccionisme Fira Fan, celebrada el 13 d’agost a Platja d’Aro, en què pràcticament ja es va exhaurir la primera edició limitada i numerada del llibre. Ja està en marxa una segona edició i, de moment, se’n pot fer un tast o contactar amb els agosarats autors a través de Facebook o Instagram , on anaven publicant acudits abans de publicar el llibre per observar la resposta de la gent.

Valverde & Paul

Musclu i Pawel són, en la vida civil, Gerard Valverde i Albert Paul, respectivament. Entre altres treballs d’il·lustració i còmic, Musclu ha dissenyat cartells –el de la festa major de Sant Feliu de Guíxols del 2016 o el de l’última Fira Fan– i la portada del disc La gran ciutat, del grup guixolenc Pitt Marvel . Albert Paul és el president de l’associació Arocinema , que promou a Platja d’Aro diverses activitats a favor de la cinefília i la música menys transitades, com ara el concurs Miniremakes, els festivals Desemboca i FestiSurf Costa Brava –la cinquena edició, el 23 de setembre– i la Fira Fan. Justament va ser en aquesta fira en què, el 2016, es va començar a gestar el projecte de La mano de Mark Hamill... “A l’entrada de la fira hi havia unes grans lletres de cartró que formaven les paraules Fira Fan, i vaig proposar a en Gerard que féssim alguns dibuixos sobre les lletres. Va funcionar tan bé que vam decidir quedar després un cop a la setmana per dibuixar coses relacionades amb el cinema i les sèries i, per tenir un objectiu clar, vam decidir que en faríem un llibre i que estaria enllestit per al següent Fira Fan”, explica Albert Paul. “No va haver-hi cap planificació de quins temes tractaríem: simplement, anaven sortint. Ens enviàvem esbossos durant la setmana; si ens feien riure a tots dos, després, ens trobàvem un dia per acabar d’enllestir-los amb una tauleta gràfica Wacom.”

Es podria dir que l’univers de Star Wars, Tarantino, Lynch i Tim Burton centren una part important dels acudits del llibre, però també hi ha referències a E.T., Alien, Johnny Depp, Superman, Star Trek, Batman, Porco Rosso, el cul de Jennifer López, J.J. Abrams i Lost, Woody Allen, Cars, M. Night Shyamalan, el nas d’Adrian Brody, Indiana Jones, Scream, Jackie Chan, Els Goonies, Nicole Kidman, El laberinto del Fauno i, com que no hi ha res sagrat, Dràcula, El padrí i Casablanca.

“Nosaltres tenim un nivell de friquisme alt, però també és important que el lector comparteixi aquesta passió pel cinema i les sèries, per poder gaudir realment dels acudits en tota la seva dimensió”, afirma Pawel, que hi afegeix que la col·laboració amb Musclu no s’acaba aquí: “Quan vam acabar La mano..., ja vam començar la fase creativa del següent. Però no en revelo res més.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia