Cultura popular

Suport al procés sobiranista

Crida i xiulada al començament de Santa Tecla

L’acte va culminar amb el ‘Cant dels segadors’ per part del públic assistent

El tradicional tret de sortida de la Crida per les festes de Santa Tecla a Tarragona va estar protagonitzat, ahir, per les xiulades i els crits de “Ballesteros dimissió” amb motiu de la no cessió d’espais municipals per a l’1-O. La plaça va aprofitar l’ocasió per reclamar que volien votar i van acabar amb el Cant dels segadors.

Prèviament, a la sala d’actes del consistori, va tenir lloc el toc d’obertura amb la Cobla de Ministrers del Consell Municipal –que celebraven els quinze anys de la seva recuperació– per donar pas al nomenament del perpetuador i els teclers d’honor. Enguany, la perpetuadora escollida de la festa major ha estat Anna Gispert, tota una coneixedora de les festes de la ciutat i catedràtica d’institut d’ensenyament secundari, que va rebre el premi amb la samarreta del sí a favor del referèndum. Per part dels teclers d’honor es van homenatjar representants de les entitats del ball de Dames i Vells, del ball d’en Serrallonga, del ball dels Set Pecats Capitals, de la colla Xiquets del Serrallo, dels castellers Sant Pere i Sant Pau, de la colla de diables Voramar-Víbria de Tarragona, del ball de Cercolets, del ball de Valencians, dels balls del Patatuf, de l’Agrupació de Portadors de Nanos Vells, de la colla Xiquets de Tarragona, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, del ball de bastons i del ball de Pastorets. En acabar es va fer el ball d’homenatge als protagonistes.

Exposició sobre els monuments de Tàrraco

c.f

Els serveis territorials de Cultura a Tarragona inauguraran dimecres que ve, dia 20, l’exposició Convivència. Els monuments de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat al segle XXI, produïda i comissariada per la museòloga Montse Caballero. El muntatge inclou les fotografies que catorze autors del territori han fet dels catorze monuments de Tarragona declarats patrimoni mundial de la Unesco. Els fotògrafs seleccionats son: Ferran Aguilar, Gerard Boyer, Jordi Brú, Jorge Conde, Ramón Cornadó, Pep Escoda, Montse Ferré (Aqüeducte), Ram Giner, Rafael López Monné, Verònica Moragas, Rubén Perdomo, Montse Riera, Laura Rodríguez i Cristina Serra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona