Cultura popular

Festes i tradicions

El Braç de Santa Tecla acomiada unes festes marcades pel referèndum

Els tarragonins van sortir en massa per acompanyar la relíquia fins a la catedral

Alguns elements del seguici van donar l’esquena a l’alcalde

La diada de Santa Tecla va arribar i amb ella, el punt àlgid de les festes. El temps acompanyava i de bon matí, des de la plaça de la Font, va tenir lloc l’anada a ofici amb el seguici popular i la salutació a la senyera pels trompeters municipals. Tot seguit, al pla de la Seu, es va entrar la senyera de la ciutat amb la ballada conjunta de tots els elements festius i els pilars de les colles castelleres, alhora que esclataven les salves pirotècniques de rigor i la tronada. En aquesta ocasió, alguns dels elements del seguici van donar l’esquena a l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el públic li va fer una gran xiulada amb motiu del dret a decidir. Durant l’homilia de Santa Tecla, l’arquebisbe Jaume Pujol, qui la va oficiar, va demanar “responsabilitat a les administracions públiques” i hi va afegir: “L’Església s’ofereix per ajudar en aquest servei en bé del nostre poble.”

A la tarda, des del pla de la Seu, els tarragonins van gaudir amb la tradicional processó del Braç de Santa Tecla, en què, un cop més, es van repetir les xiulades a l’alcalde acompanyades dels crits “Ballesteros, dimissió!” i “Votarem!”. Enguany, com a novetats, el Braç va recuperar el recorregut anterior al 2007 i les colles castelleres es van absentar per agilitzar aquest recorregut. Finalment, al llindar de la catedral, els campaners van engegar el repic general fins perdre de vista la relíquia.

Xiulades i crits a l’alcalde

En diversos actes de Santa Tecla, com ara la crida i el pregó, els tarragonins han cridat “Ballesteros, dimissió!” i han xiulat l’alcalde. A més, en la Baixada de l’Àliga, aquesta va portar al bec uns clavells amb motiu de protesta. Altres exemples de protesta pel dret a decidir es van escenificar amb alguns dels elements festius donant l’esquena al batlle, com ara l’Àliga i el ball d’en Serrallonga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia