cultura

unesco

El Priorat, candidat mundial a la Unesco l’any vinent

El Consell del Patrimoni Històric presentarà la candidatura catalana el mes de febrer juntament amb la del paisatge canari del Risco Caído

El Consell del Patrimoni Històric espanyol va acceptar ahir la candidatura Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani a patrimoni mundial de la Unesco.

Segons va informar la candidatura, l’Estat la presentarà al Centre del Patrimoni Mundial de la Unesco el febrer de l’any vinent perquè sigui reconeguda, si és el cas, el 2019. Juntament amb el Priorat, aquest organisme estatal encarregat d’aprovar les diferents propostes també presentarà la candidatura Paisatge Cultural de Risco Caído i els espais sagrats de muntanya de Gran Canària, que ja va ser escollida el mes de març.

Reformulació

Precisament, el març passat el paisatge del Priorat no va ser seleccionat i els seus impulsors van avançar que reformularien la seva proposta per tornar-la a presentar durant el mes de setembre.

La proposta de candidatura, segons els requisits de la Unesco, justifica el seu valor universal excepcional, prenent com a base els criteris V i VI establerts per la convenció: per ser “un exemple eminent d’assentament humà tradicional, d’utilització tradicional del territori, representatiu d’una cultura i de la interacció humana amb l’entorn, especialment quan ha esdevingut vulnerable per l’impacte d’una mutació irreversible”, i per “estar directament o materialment vinculat a esdeveniments o a tradicions vives, idees, creences o obres artístiques i literàries que tinguin una significació universal excepcional”.

Promoguda des del 2007

La candidatura Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani està promoguda des de l’any 2007 per l’Associació Prioritat –que agrupa el teixit socioeconòmic i cultural de la comarca–, el Consell Comarcal del Priorat i la Diputació de Tarragona.

Set mesos de treball

Després que el mes de març el Consell del Patrimoni espanyol decidís, de moment, no acceptar encara la candidatura Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani, el president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia, va anunciar que els impulsors treballarien durant els següents mesos per “reforçar punts de la candidatura que han de quedar més clars en un aspecte tècnic” en un projecte “de complexitat” i amb molts “punts transversals”.

LA DATA

10.03.17
La candidatura del Priorat no va ser seleccionada pel Consell del Patrimoni Històric i va ajornar-se fins al setembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA