Còmic

Cultura

Monteys, finalista de l’Eisner de còmic digital, avui a Girocòmic

El dibuixant barceloní Albert Monteys (1971), que aquest any ha estat finalista al prestigiós premi Eisner de la Comic-Con de San Diego en la modalitat de còmic digital per la sèrie Universe! , serà avui un dels convidats de la fira Girocòmic , on aquesta tarda oferirà una xerrada sobre l’experiència de publicar a través d’internet (17 h).

Monteys va iniciar la seva trajectòria en el fanzín Mondo Lirondo i va tenir força repercussió amb el còmic de ciència-ficció Calavera Lunar, abans de ser fitxat per la revista d’humor El Jueves, de la qual va arribar a ser director. Monteys va formar part del grup de dibuixants que van marxar d’El Jueves quan l’editorial RBA el va obligar a retirar una portada sobre el rei Joan Carles, el 2014. Aquest grup va tirar endavant una nova revista satírica digital, Orgullo y satisfacción , que ha superat els 5.000 lectors mensuals, però deixarà de publicar-se a final d’any, quan sortirà un llibre recopilatori com a comiat. Mentrestant, amb la ciència-ficció d’Universe!, que es difon en anglès, català i espanyol a través de la plataforma digital Panel Syndicate, Monteys arriba a lectors de tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia