Còmic

El millor del manga de l’any

El Saló premia el dibuixant Hirohiko Araki i els còmics ‘My hero academy’ i ‘Pájaro que trina no vuela’

Hirohiko Araki, autor –sobretot– de JoJo’s bizarre adventure, ha estat reconegut pel Saló del Manga de Barcelona com a millor autor en actiu de qualsevol gènere i època. Es tracta d’una obra publicada des del 1987 fins al 2004 que, arran del seu èxit, ha estat també convertida en franquícia de novel·les, videojocs i anime.

La 23a edició del Saló del Manga –que es pot visitar fins diumenge a la Fira de Montjuïc– va celebrar ahir a l’Auditori la cerimònia d’entrega de premis –triats pels aficionats i els professionals–. Aquest any, el guanyador al millor shonen manga (manga adreçat als nois) ha estat My hero academy, de Kohei Horikoshi, editat per Planeta Cómic, mentre que el millor shojo manga (manga adreçat a les noies) ha estat Pájaro que trina no vuela, de Kou Yoneda, editat per Ediciones Tomodomo. Així mateix, el premi al millor seinen manga (manga enfocat als adults) ha estat per a One punch man, de One i Yusuke Murata (Ivrea), i el guanyador al millor manga d’autor espanyol, Tabú, de Marta Coca.

Pel que fa a l’anime, el millor DVD o Blu-ray ha estat Your lie in april (editat per Selecta Visión); el premi a la millor sèrie o pel·lícula d’anime emesa a l’Estat espanyol se l’ha endut Yuri on ice (Crunchyroll), i la millor pel·lícula basada en un manga ha estat I am a hero (Mediatres Estudio). Amb relació al premi al millor fanzine, el guanyador d’aquest any ha estat ¡Déjame dormir!, de Pussy Crazy.

El Saló del Manga també ha atorgat el diploma de convidat d’honor al director de la sèrie Dragon Ball Super, Masatoshi Chioka, així com a altres convidats d’aquest any: l’autora d’El monstruo de al lado, Robico; l’autor de Twin star exorcist, Yoshiaki Sukeno; l’autora de No me lo digas con flores, Yoko Kamio; l’autor de Rainbow, los siete de la celda 6 bloque 2, Masasumi Kakizaki, i el productor d’En este rincón del mundo, Masao Maruyama.

L’arròs de Deltebre, convidat

La gastronomia ha anat adquirint una importància creixent en el Saló del Manga, i en aquesta edició s’ha volgut fusionar un element tan habitual en la cuina japonesa com l’arròs amb la presència com a convidada de la localitat de Deltebre, que també el té com un dels seus ingredients característics. Al llarg de tots aquests dies, s’hauran pogut veure tallers a càrrec de diversos xefs com ara Ladis Alcalà (Mas de Prades) i Jeroni Castell (Les Moles). Ahir, en el taller de gastronomia, el manga culinari Oishinbo va inspirar el showcooking d’un menú degustació amb cuiners dels restaurants Kaito i Antic Forn.

Un espai que es va posar en marxa l’any passat va ser l’Auditori, habilitat com a sala de cinema. La innovació es va saldar amb èxit i aquest any es repeteix. Avui se celebren els cent anys de l’anime amb la projecció de Mi vecino Totoro i s’estrena JoJo’s bizarre adventure. Diamond is unbreakable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia