Teatre

Jordi Oriol presenta a La Planeta ‘L’empestat’

Jordi Oriol ha versionat de manera molt lliure clàssics de William Shakespeare com Hamlet i La tempesta, amb La caiguda de l’H i L’empestat, respectivament. Ahir va estrenar a la sala La Planeta, en el marc de Temporada Alta, la primera, i avui, a les sis de la tarda, presenta el segon muntatge, guanyador del premi BBVA de Teatre 2017.

Escrita per Jordi Oriol amb La Tempesta de Shakespeare com a punt de partida i amb nombroses referències a La pesta d’Albert Camus, el muntatge està dirigit per Xavier Albertí i es va estrenar a Temporada Alta el 2015, amb coproducció del festival. És una perversió basada en les figures esclavitzades de Caliban i d’Ariel, en una personal reescriptura en què Oriol s’acompanya de l’actor i músic Carles Pedragosa, que interpreta en directe la Sonata núm. 17 de Beethoven, justament titulada també La tempesta. La sinopsi del muntatge se situa en el moment del clàssic en què Pròsper, Miranda i els altres naufragats han deixat ja l’illa. Caliban i Ariel són alliberats i per fi resten sols, aïllats. Caliban torna a ser amo del seu petit regne, però ja no tornarà a ser el d’abans, ara que ha après a posar paraules al seu turment.

Pel que fa a La caiguda de l’H, es tracta d’un joc teatral fruit de l’obsessió de Jordi Oriol per les paraules de Hamlet de Shakespeare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia