Teatre

programació de teatre

Creen un circuit de teatre familiar per a l’Empordanet

“Il·lusiona’t” agrupa una desena de municipis de la comarca per oferir una programació conjunta d’espectacles infantils

El cicle arrenca diumenge vinent a Verges, amb els Farrés Brothers

Una desena de municipis de menys de dos mil habitants de l’Empordanet s’han posat d’acord per oferir una programació teatral conjunta destinada al públic familiar. El projecte és una iniciativa de la productora de Tor Estat Particular, que gestiona l’actor Pep Vila, i compta amb el suport de la Generalitat, la Diputació i el Consell Comarcal del Baix Empordà, a més dels ajuntaments de tots els pobles que participen en el cicle. L’Empordanet a Escena, amb el lema “Il·lusiona’t”, permetrà programar espectacles familiars a poblacions on habitualment no arriben aquesta classe de propostes, per a les quals en molts casos s’han hagut d’habilitar espais alternatius perquè ni tan sols disposen de sales de teatre. A Verges, per exemple, el nucli de població més gran inclòs en el projecte, s’haurà d’habilitar el pavelló municipal, però a la majoria les funcions tindran lloc a locals socials i altres espais polivalents. El propòsit és, en qualsevol cas, que la suma d’esforços permeti fer arribar als pobles unes propostes que difícilment podrien assumir de manera aïllada, com remarca el vicepresident segon del Consell del Baix Empordà, Jaume Fontdevila, en la presentació del cicle. El programa, que arrenca diumenge vinent, dia 14 de gener, i s’allargarà fins al 10 de juny, portarà a Verges, Rupià, Parlavà, Jafre, Ultramort, Bellcaire, Colomers, la Tallada, Foixà i Garrigoles les funcions de companyies com ara els Farrés Brothers o el Cirquet Confetti i pallassos i mags com ara Marcel Gros, Claret Clown i Fèlix Brunet.

Les entrades per als espectacles, els preus de les quals oscil·len entre els 3 i els 5 euros, es poden adquirir a partir d’una hora abans que comenci la funció a la mateixa taquilla, però els més previsors poden reservar-ne a través del correu empordanet.escena@gmail.com. Tot i que els preus són ajustats al màxim, s’ofereixen descomptes familiars d’entre un 10 i un 20 % a partir de la compra de quatre entrades per a un mateix espectacle. A més, els veïns que vulguin desplaçar-se als pobles de la rodalia per veure també els altres espectacles podran sol·licitar un servei de bus al seu ajuntament, amb una setmana d’antelació.

La programació completa de l’Empordà a Escena, definit com una proposta “per als petits dels pobles petits”, la formen el viatge al desconegut en globus aerostàtic de Tripula, dels Farrés Brothers (14 de gener al pavelló de Verges, 5 euros); el Menut Cabaret sense paraules interpretat per Sola & Tully només a través de les mans i els objectes (18 de febrer al Teatre de Rupià, 3 euros); els Contes amagats de Marcel Gros (4 de març al local polivalent de Parlavà, 5 euros); la llegenda de l’August, el primer pallasso del món, vist per Claret Clown a Sóc un pallasso (18 de març al local social de Jafre, 3 euros); l’amistat entre una nena i un núvol que planteja la Companyia Ortiga a Kumulunimbu (8 d’abril al local nou d’Ultramort, 5 euros); l’espectacle musical Pianissimo Circus de Cirquet Confetti (22 d’abril al local social de Bellcaire, 4 euros); la combinació de màgia i titelles de Fèlix Brunet a El domador de puces (6 de maig a La Sala de Colomers, 3 euros); els titelles de la companyia Peus de Porc amb l’obra A taula! (13 de maig al CEM l’Empordanet de la Tallada, 4 euros), i la proposta de titelles, actors i trastos diversos dels Farrés Brothers a Operació A.V.I., en què imaginen envellits els personatges dels contes clàssics (10 de juny a la sala La Basseta de Garrigoles, 3 euros). Tots els espectacles comencen a les 6 de la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona