Còmic

Herois clàssics i paròdics

El dibuixant Jan –nom de guerra de Juan López Fernández–, creador de la sèrie Superlópez, és l’autor del cartell de la propera edició del Saló del Còmic –la 36a– que se celebrarà a la Fira de Montjuïc del 12 al 15 d’abril. El seu conegut personatge –una paròdia de Superman– celebra aquest any el seu 45è aniversari i, a més, és protagonista d’una pel·lícula dirigida per Javier Ruíz Caldera (Anacleto: agente secreto) i protagonitzada per Dani Rovira; és per aquests motius que una de les exposicions del Saló estarà dedicada a ell. El cartell de Jan homenatja diversos personatges de còmic: a part del seu Superlópez, entre d’altres, Mortadel·lo i Filemó, Wonder Woman, Blacksad i un Little Nemo que veu el seu llit reconvertit en les torres venecianes de l’Avinguda de Maria Cristina. En la roda de premsa d’avançament de la programació del Saló, Jan va reconèixer que l’heroi que més dificultats li havia plantejat en el cartell va ser el Príncep Valent, que “vaig haver de repetir tres cops”.

El comissari de les exposicions del Saló, Antoni Guiral, va explicar que una altra de les mostres estarà dedicada a Jack Kirby, un “dibuixant nord-americà cabdal”, autor de personatges com Els Quatre Fantàstics, el Capità Amèrica o Thor. Segons Guiral, “fins i tot als Estats Units és molt difícil comptar amb originals de Kirby, però intentarem aconseguir-ne el màxim”.

Una altra de les exposicions estarà dedicada al que es va anomenar “el boom dels còmics per a adults” a l’estat espanyol, que es va iniciar el 1977 amb el naixement de la revista Totem, a la qual van seguir d’altres com El Víbora, 1984 o Cimoc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia