cultura

museus

la censura a arco

Xiulen i escridassen Ros en la inauguració de l'exposició sobre presos polítics al Museu de Lleida

Alguns dels visitants increpen el paer en cap a la sala durant els parlaments i d'altres el reben amb cartells de rebuig a la sortida

Una vintena de persones han xiulat i cridat 'Llibertat presos polítics' a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, durant el seu discurs en la inauguració al Museu de Lleida de l'obra de Santiago Sierra 'Presos polítics a l'Espanya contemporània', retirada de la fira ARCO de Madrid fa quinze dies. Tot i que tant el propietari de les obres, Tatxo Benet, com el director del Museu de Lleida, Josep Giralt, han demanat respecte per totes les opinions i persones, els manifestants no han cessat del seu objectiu. 

A la sortida, una vintena de persones més l'esperaven amb més xiulades i escridassades. També li mostraven fotografies de les càrregues policials de l'1-O i pancartes on es podia llegir 'Feixista' i 'Culpable de l'espoli i del 155', ja que el consideren un dels responsables d'haver permès que sortissin del Museu de Lleida les 44 obres en litigi del Monestir de Sixena, amb el suport del seu partit a l'aplicació de l'article 155. 

Ros ha hagut de ser escortat per seguretat privada, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra fins al seu cotxe oficial i, un cop a dins, els manifestants, entre ells, el raper Pablo Hasél, han seguit el vehicle amb més xiulades i escridassades fins que ha marxat del lloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia