Música

El Destaca’t en fa 10

El concurs de música jove i emergent de les comarques gironines celebra el desè aniversari amb el Festaca’t, avui al pavelló polivalent de Castelló d’Empúries

A més dels concerts, el Festaca’t donarà el tret de sortida d’una nova edició del concurs

El Destaca’t, el concurs per a grups emergents de les comarques gironines, arriba aquest any a la desena edició. Per celebrar-ho, l’associació cultural Destaca’t ha programat per avui el Festaca’t: la festa dels 10 anys del Destaca’t, que tindrà lloc a la sala polivalent de Castelló d’Empúries (20 h), municipi on es va fer la primera edició del concurs.

A la festa, on hi haurà la intervenció de membres actuals de l’associació cultural Destaca’t, membres de l’organització que van crear el concurs des de la seva primera edició i que el van consolidar, es farà la presentació del Destaca’t 2018, l’entrega de premis als grups que han passat pel concurs i l’actuació dels alt-empordanesos Korxea i els garrotxins Tortellinis. A més, la festa continua després amb el concert de Miquel del Roig i el grup tribut a Obrint Pas, Seguirem.

El Destaca’t és un concurs nascut l’any 2009, amb la voluntat de fer de trampolí dels grups emergents de les comarques gironines i projectar la música en català cap als grans escenaris. El grup guanyador del Destaca’t obté una plaça per tocar al concurs Música Jove, que se celebra a Montblanc en el marc de l’Acampada Jove. Al seu torn, el guanyador del Música Jove obre l’escenari gran de l’Acampada Jove, a l’Espai Independència, en la següent edició, tal com fou el cas del grup garrotxí Hora de Joglar, que va guanyar el Música Jove en l’edició del 2014 i va obrir l’Acampada Jove 2015.

Xènia Sala, una de les responsables del Destaca’t, subratlla la fita d’arribar a complir una dècada “oferint una eina a molts grups, promocionant els joves músics, donant-los veu i espai”. Destaca Sala que pel concurs han passat formacions amb una trajectòria ascendent, com són Hora de Joglar o Exèrcit d’Alliberament Musical, que, com recorda, “continuen vius després de guanyar una edició”, o els mateixos Tortellinis, que actuaran aquesta nit. “Creiem que el concurs ofereix una bona oportunitat als artistes per fer un pas endavant, créixer i aprendre a moure’s sobre els escenaris”, hi afegeix. Sobre el Festaca’t, Xènia Sala assenyala que és una “nit de festa, però també d’homenatge a la feina feta i l’acte inaugural de la nova edició”.

Una edició que ja té tancades les inscripcions i que manté la línia actual estable de participació, com avança Sala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia