cultura

NUTRICIÓ / RECEPTARIS

eva garcia pagán

L’organització definitiva

Ada Parellada, gran divulgadora de la cuina a Catalunya, ja sigui per a grans o petits i autora prolífica, presenta a La cuina sostenible l’organització definitiva que tot cuiner domèstic agrairà. Fent servir com a estratègia la gestió més intel·ligent possible dels recursos al rebost, la idea és proporcionar una sèrie de trucs que demanin el mínim esforç i ofereixin el màxim rendiment, de manera que la inversió de temps en cuinar “ajudi a viure de les rendes, culinàriament parlant, la resta de la setmana”, segons explica. De fet, és força habitual a les famílies de treballadors que mengen de tàper cuinar un dels dies del cap de setmana per omplir la nevera i el congelador de plats llestos per escalfar. El que proposa l’Ada Parellada en aquest volum és una sèrie de preparacions bàsiques que després poden ser utilitzades en diferents plats així com una sèrie de receptes amb què elaborar el menú setmanal, que la cuinera ha simplificat només en els sopars, l’àpat que segur que es fa a totes les cases.

Per exemple, Parellada recomana preparar un quilo de cebes per fer sofregit que aguantarà deu dies a la nevera i es podrà fer servir en plats com crema de carabassa, lassanya de pollastre i xampinyons, nyoquis amb tomàquets secs i wok de calamars i verdures, entre d’altres, o sofregir la ceba amb tomàquet i guardar la base per fer cloïsses a la marinera, espaguetis, ous remenats... També proposa escaldar verdures (pastanaga, carabassó, mongetes...) i guardar-les a la nevera, bullir ous, patates o arròs i reservar-ho perquè, a l’hora de sopar, gairebé només falti fer el muntatge del plat. Intel·ligent i fàcil de seguir amb les pautes de l’autora.

LA CUINA SOSTENIBLE
Ada Parellada
Editorial: Columna Barcelona, 2018 Pàgines: 256 Preu: 21,90 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA