cultura

Objecte mutant no identificat

La primera impressió és que Combustió espontània (Roure Edicions) sembla un poemari il·lustrat acompanyat per un DVD que mostra una acció pictòrica d’uns 13 minuts directament relacionada amb els dibuixos en blanc i negre que apareixen al llarg del llibre. Consten com a autors d’aquest artefacte Joan Josep Camacho Grau, autor dels poemes, i Rafa Cru, responsable de la part gràfica, tots dos coneguts també com a membres de Dream Machine , projecte poeticomusical d’alt risc per als amants de les convencions. El mateix es podria dir de Combustió espontània, “un objecte mutant” que, en la seva part poètica, va començar a gestar-se l’any 2000. “Vaig començar a pensar en El Llibre del Canvi, l’I Xing, i tot va anar derivant cap a un altre lloc, que tampoc no sé si és el definitiu”, afirma Camacho Grau. Paral·lelament, Rafa Cru va fer la seva aportació al projecte, amb un esperit semblant: “De manera atzarosa vaig buscar i remenar coses que tenia per casa i així van sortir els dibuixos, tots fets amb tinta xinesa, en blanc i negre, com el yin i el yang de la filosofia oriental.”

El llibre, publicat en una edició limitada de 100 exemplars numerats i signats, inclou part dels setanta-dos poemes breus concebuts inicialment –la meitat dels quals van caure durant “un llarg curtcircuit intern que m’ha cremat el disc dur”–, dedicats a conceptes com ara la creativitat, la pau, el conflicte, la sensibilitat, l’impediment o la solució. Trenta-sis poemes i trenta-sis dibuixos lligats per la casualitat, com també ho estan les imatges del DVD –que mostren Rafa Cru pintant abstret en un espai obert– amb la música “improvisada i irrepetible” de la banda sonora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia