Cultura popular

A l’estiu, més folk

El Festival Undàrius, que arrenca dijous, porta per primera vegada música i danses italianes, amb els referents Terminal Traghetti

Se celebrarà un Undàrius Familiar, amb actuacions i tallers per als nens i nenes

Girona torna a tenir una cita amb la cultura tradicional i popular amb la celebració, del 28 de juny a l’1 de juliol, de la cinquena edició de l’ Undàrius . Tallers, cursos, concerts, balls i espectacles centrats en Catalunya i Occitània, però també en el folk europeu, tornaran a ser l’eix vertebrador d’aquest festival transfronterer.

Organitzat per l’associació Escampillem, que va començar a engendrar aquest festival amb el nom de Folk Estiu l’any 2010, per a aquesta edició es prossegueix amb la internacionalització donant protagonisme, per primera vegada, a la música i la dansa italianes, amb un grup de capçalera, Terminal Traghetti (dissabte a la nit), i tallers de danses del nord i del sud del país.

Portar la música i dansa francòfona i atlàntica, amb Ormuz, un pot musical representant de la Bretanya i el Quebec, és l’aposta per al concert de dissabte a la nit a la plaça dels Jurats. Abans, a la tarda, en aquest cas a la plaça del Vi, actuarà l’Esbart Marboleny. Per primer cop s’ha programat una cantada d’havaneres amb el grup Port Bo, en aquest cas divendres. I entre altres propostes que destaca el director de l’Undàrius, David Ripoll, hi ha els occitans Bal O’Gadjo, encarregats de cloure diumenge amb un concert “trencador” les vetllades musicals a la plaça dels Jurats.

Entre les novetats, se celebra l’Undàrius Familiar, amb moltes activitats adreçades als més petits i amb un concert inaugural a càrrec d’Àngel Daban (la Rambla-plaça de Catalunya). Divendres, l’espai familiar tindrà als jardins del Doctor Figueras una biblioteca de contes tradicionals, els amics de Fal·lera Gironina representaran el conte S’ha perdut un capgròs i a més hi haurà altres tallers per a la mainada. Dissabte es presentaran els Trons de l’Onyar, la colla petita dels Diables de l’Onyar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia