Altres

La Penyora porta amor i art a la presó

“L’amor mou el món, és el motor que ens fa tirar endavant”, deia ahir Consol Ribas per presentar la 13a edició d’El Patio, el festival itinerant que l’Associació La Penyora Cultura ha organitzat a diferents centres penitenciaris de Catalunya i que avui arriba per segona vegada al Puig de les Basses, de Figueres. Per això, la tretzena edició d’aquest festival “a porta tancada” té com a lema L’amor és un repte. El festival es va presentar ahir al restaurant La Penyora de Girona, amb els seus dos directors, Lluís Llamas i Consol Ribas, i alguns dels artistes que actuaran aquesta tarda a la presó figuerenca, d’una manera absolutament altruista –“S’ho paguen tot, fins i tot la benzina”–, en aquesta iniciativa integradora organitzada amb la col·laboració de l’escola de formació de persones adultes Tramuntana del Puig de les Basses. “El compliment de la pena no pot comportar exclusió social. Els presos estan privats de llibertat, però no se’ls pot privar també de la cultura”, subratllen els promotors d’aquest festival “únic a Catalunya i probablement a l’Estat espanyol”.

La periodista Elisabet Carnicer serà la presentadora d’un espectacle “basat en l’animació, la participació i la varietat”, segons Llamas. Els interns podran gaudir amb la màgia de Toni Cors; l’humor de La Paya SA, amb el personatge de Madame Future, i Amparo Parra, una altra reincident dels festivals de La Penyora, i la música de la companyia flamenca La Bicha i del grup gironí de rumba El Cigarrito de Después, que aquest mes gravarà el seu primer disc a Juglans Music. A més, una dotzena d’interns mostraran en el festival un fragment d’una obra de teatre que estrenaran a la tardor, dirigits per Ovidi Llorente.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda