Música

Febrada musical

L’Acústica, el termòmetre de la música catalana de la temporada, vol consolidar els 100.000 espectadors amb una programació de luxe per acomiadar l’estiu

El festival Acústica de Figueres arriba a la dissetena edició consolidat com el termòmetre de la temporada musical catalana. La fórmula que proposa l’ha consolidat al pòdium dels grans festivals, amb una assistència de vora 100.000 espectadors les dues darreres edicions i convertit en referent per al sector, que intenta que un dels grans concerts del tancament de la gira d’estiu sigui a Figueres, on hi té lloc.

I només cal repassar la programació que ahir es va anunciar per intuir que l’ Acústica 2018 , que tindrà lloc del 30 d’agost al 2 de setembre, aconseguirà una altra fita. Vuit escenaris al centre urbà de la capital de l’Alt Empordà ja estan a punt per a oferir el bo i millor del panorama musical del país. Per començar, la nit del dijous l’escenari de la plaça Catalunya serà l’espai triat per on passaran les actuacions de Quimi Portet, Hora de Joglar, Lildami, Senyor Oca i la semifinal del Sona 9, en el concert de celebració dels 25 anys d’Enderrock, la revista de referència de la música en català.

Però això no és tot, ni de bon tros. Il·lustres artistes i grups, com Love of lesbian, Els Catarres, La Raíz, Doctor Prats, Animal, Quimi Portet, Albert Pla i el gegant Joan Dausà, no es perdran l’esdeveniment. Com tampoc altres, que, malgrat la seva edat, ja són referents, com la joia osonenca Núria Graham, la talentosa Judit Nedermann i Alfred García, catapultat després del seu pas per Operación Triunfo. I, per primera vegada en el festival, Paula Valls, l’artista de 18 anys que ha editat un dels discs de l’any. El katalonski Halldor Mar també tornarà per presentar el seu nou disc, intimista i biogràfic, i Hora de Joglar explotaran el seu mestissatge musical, que tantes portes els ha obert.

A l’Acústica també fan apostes i en aquest cas ho han fet per un duet de l’escena musical veïna, Madame Monsieur, considerat un dels duets més vibrants i sincers de França, la qual van representar a Eurovisió. I, no cal dir-ho, l’escena musical valenciana, que viu un dels seus moments més dolços, també hi serà present amb els reivindicatius Pupil·les i els emergents Senyor Oca, guanyadors de la darrera edició del Sona 9.

De l’Empordà al món, i és aquí on entraran en escena Banannabeach i, ja en plena batedora de ritmes, el duet Serial Killerz i el pop electrònic de Ganges. I com és costum, es viurà en directe una de les semifinals del Sona 9, el concurs de bandes emergents més important del país. I com les nits de l’Acústica no moren mai, els discjòqueis prendran el relleu a la matinada, entre ells el figuerenc Jair Dominguez.

Acustiqueta per als petits

I si els joves i adults tenen què escoltar, què no dir dels petits de la casa. L’Acústiqueta se n’encarrega i ha convocat ni més ni menys que els Buhos, Macedònia, Reggae per Xics The Penguins, Marc Parrot i l’Orquestra Diversiones per mantenir el nivell de qualitat i convocatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia