Cultura popular

Ésdansa, la tradició insòlita

La Festa al Parc, i els espectacles de Xile, Indonèsia i Mongòlia, en el cap de setmana fort del festival de les Preses

El festival Ésdansa de les Preses afronta aquest cap de setmana la recta final amb algunes de les millors propostes d’aquesta 36a edició, com ara la sempre concorreguda Festa al Parc, avui a la tarda (18 h), que reunirà a Pedra Tosca representacions de dansa i música d’algunes de les formacions internacionals invitades: les de Xile, El Salvador, Xipre del Nord i Mongòlia. Al matí, tant avui com demà (de 10 a 11 h), hi ha temps de conèixer la cultura musical dels nòmades mongols dins una ger o iurta (la seva tenda tradicional) instal·lada en un paratge de la vall del Corb no revelat, al qual els assistent són conduïts amb autocar des de l’Oficina de Turisme (10 euros). Les places són limitades a una vintena de persones per sessió, per gaudir de l’experiència. Les actuacions més espectaculars es reserven per avui a la nit al recinte Ésdansa, on hi haurà els grups Bireun Seudati d’Indonèsia, Bafochi de Xile, Othello de la República Turca del nord de Xipre i l’Esbart Marboleny amb la cobla La Flama de Farners (22 h, 12 euros). A partir de mitjanit, i amb accés gratuït, tothom qui ho desitgi podrà participar en la dansa de Les mil mans del Saman, que la companyia indonèsia ha ensenyat tota la setmana en un taller específic. El ressagats encara són a temps de practicar avui mateix, a les 10, les 11 i les 16.30 h.

Per demà, està previst l’espectacle De l’Ós, de l’Esbart Manresà (18 h), i la festa de nit al recinte Ésdansa (20 h), amb la companyia de Mongòlia, la banda de gaites de Mieres (Astúries), i el ballet folklòric d’El Salvador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia