Llibres

Vicenç Pagès torna als clàssics

Recull en un llibre de la col·lecció Josep Pla articles seus sobre literatura publicats a ‘Revista de Girona’

Tothom sap qui són els clàssics Ramon Muntaner, Josep Pla, Caterina Albert, Prudenci Bertrana, Joaquim Ruyra... Fins a quin punt continuen sent model? Amb el temps, han guanyat o han perdut? Tenen el mateix sentit avui dia? Preguntes com aquestes són les que s’ha fet, s’ha respost i ha desenvolupat en una sèrie d’articles que l’escriptor Vicenç Pagès Jordà ha publicat a la Revista de Girona i que, ara, compilats i ampliats es recullen a Clàssics revisitats, el nou llibre de la col·lecció Josep Pla , que edita la Diputació de Girona.

Es tracta del primer volum de la nova etapa en què estrena nou disseny i logotip; i també nou director, l’escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís, que substitueix l’escriptor Lluís Muntada després de deu anys al càrrec.

El volum que dona el tret de sortida a aquesta nova etapa és un cànon de cinquanta-sis textos d’autors clàssics amb els quals ha estat treballant Vicenç Pagès Jordà, publicats a Revista de Girona entre els anys 2009 i 2018. Als autors que s’estudien a l’escola, l’autor n’hi ha afegit d’altres com Eusebi Isern, Salvador Dalí, Llucieta Canyà, Àngel Ferran, Rodríguez Caixàs, Carme Monturiol i Frederic Pujulà, la majoria relacionats amb les comarques gironines.

En el pròleg del llibre, Pagès explica que “els criteris d’elecció són ben subjectius” i que la seva intenció era partir del plaer lector i confeccionar una llista pròpia, exempta de prejudicis literaris i ideològics, que pot ser útil a altres lectors, encara que sigui com a punt de partida personal i alhora susceptible de generar debat.

La presentació d’aquest llibre tindrà lloc el divendres 16 de novembre, a les 12 h del migdia, a l’aula B3 de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona. A l’acte, hi seran presents Jordi Camps, diputat de la Diputació de Girona; Àngel Quintana, degà de la Facultat de Lletres de la UdG; Joan-Lluís Lluís, director de la col·lecció Josep Pla; Xavier Pla, professor de literatura catalana contemporània de la UdG, i l’autor del llibre, Vicenç Pagès Jordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda