Arts escèniques

Ribó ofereix el Palau de la Música de València a Dani Mateo per representar el seu espectacle

El Teatre Olympia ha cancel·lat les actuacions de l’humorista previstes per al 23 i 24 de novembre per les amenaces de l’ultradreta

L’alcalde condemna aquest “atac” a la llibertat d’expressió i ofereix l’espai perquè cadascú esculli lliurement si vol veure l’espectacle

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha ofert el Palau de la Música a l’humorista Dani Mateo perquè hi pugui representar el seu espectacle Nunca os olvidaremos, després que el Teatre Olympia l’hagi cancel·lat pel boicot de la ultradreta.

El teatre valencià ha decidit suspendre les funcions del trio d’humoristes format per Mateo, Raúl Cimas i Juan José Vaquero previstes per al 23 i 24 de novembre després que el partit ultradretà Espanya 2000 anunciés una concentració a les portes de la sala i que la direcció de l’espai rebés nombroses amenaces telefòniques i a través de les xarxes socials.

La mateix grup ultra ha reivindicat en un missatge a les xarxes socials haver “aconseguit” fer caure Mateo del cartell i ha avisat que “l’ultratge a la bandera no pot sortir de franc”.

Però la seva fita ha durat poc, perquè aquesta tarda l’alcalde de la ciutat ha posat a disposició dels tres humoristes un nou espai per celebrar la seva actuació “i que cadascú decideixi lliurement si hi acudeix o no”. “La defensa de la llibertat d’expressió mereix que un recinte de l’alçada del Palau de la Música estigui a disposició per acollir la teva actuació”, ha dit a Mateo .

Ribó ha defensat que “qualsevol atac a la llibertat d’expressió” mereix la més “enèrgica condemna”, “la màxima solidaritat de qui es veu coartat”. L’alcalde ha cridat a fer “una reflexió col·lectiva perquè ningú ens robi la democràcia”.

Mateo ha agraït la invitació i ha anunciat que actuaran de franc .

L’humorista català ha rebut aquesta setmana crítiques furibundes i fins i tot alguna denúncia després de protagonitzar un gag al programa El Intermedio on utilitzava la bandera d’Espanya com a mocador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia