Còmic

El “renovat” Comic Barcelona es redueix a tres dies i tindrà a Stan Lee com a protagonista

El saló confia en repetir els 118.000 visitants de l’any passat

Puja en metres quadrats fins als 52.000

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona canvia el seu nom per Comic Barcelona en la seva 37a edició. El canvi vol ser un símbol de la nova etapa “renovadora” del saló, que es redueix enguany de quatre a tres dies, del 5 al 7 d’abril, i suma més metres quadrats: passant dels 50.000 de la darrera edició a 52.000, a Fira Barcelona Montjuïc als palaus 1, 2, 5 i la Plaça Univers. “Volem transmetre el món del còmic a més públics”, ha explicat Meritxell Puig, directora general de FICOMIC. Puig confia en repetir els 118.000 visitants del 2018. Un dels protagonistes d’aquesta edició és Stan Lee, pare de gran part dels superherois de Marvel, qui va morir l’any passat.

La directora general de FICOMIC ha assegurat que aquesta és una nova etapa “integradora, renovadora, actual, engrescadora i il·lusionant” i una mostra d’això és el canvi de logotip i de nom –Comic Barcelona-. Una etapa, ha explicat, que “es vol adaptar al nous temps. Volem un còmic per tots on tingui oportunitat tothom i transmetre el món del còmic a més públics. Volem ser més”, ha conclòs.

Pel que fa la reducció de dies del saló, Puig ha explicat que un dels seus objectius és concentrar més les activitats perquè “tothom pugui gaudir-ne més”.

Stan Lee

Antoni Guiral, assessor i comissari d’exposicions del 37è saló, ha recalcat que un dels protagonistes d’aquesta edició serà Stan Lee, editor, guionista i divulgador. L’exposició va més enllà del pare dels superherois de Marvel, sinó que també retratarà la història dels còmics a partir de les aportacions de Stan Lee. La primera part d’aquesta estarà dedicada a ell com a guionista i editor i als herois que va crear; la segona, s’anomena el ‘comic-book’ a partir de Lee’; la tercera estarà dedicada a dibuixants espanyols a Estats Units i a la quarta es deixarà un espai perquè els autors espanyols de còmics puguin homenatjar ’in situ’ a Stan Lee.

El Comic Barcelona dedicarà una exposició antològica a l’obra de Laura Pérez Vernetti, gran premi del 36è Saló amb originals; al llibre ’Pinturas de guerra’ d’Ángel de la Calle, que constarà de 16 originals; i a ’Estamos todas bien’, còmic guanyador del premi Autora Revelació del passat saló.

MNAC

També s’han anunciat dues exposicions paral·leles en una col·laboració entre Comic Barcelona i el MNAC. Aquesta es consolida enguany amb una mostra dels treballs de Juan Díaz Canales i Rubén Pellejero amb Corto Maltés de protagonista, del 5 al 21 d’abril a la Sala Educart del MNAC,i una exposició pels 40 anys de la mítica revista barcelonina El Víbora.

En la roda de premsa s’ha destacat les seccions Comic Kids, dedicada a nens d’entre 5 i 12 anys, que té com objectiu incentivar els nens a la lectura, i Comic Pro, que es “renova convertint-se en un espai de networking” amb una primera edició de Jornades Professionals i una oportunitat per crear un mercat de drets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia