Arts escèniques

L’Akadèmia rescata Merini

La diversa és el soliloqui que ha construït Moreno Bernardi per a l’actriu Laia Casals en ocasió del desè aniversari de la mort de la poetessa Alda Merini (1931-2009). L’obra plasma la soledat d’una dona visionària que va viure gairebé 20 anys internada en un hospital psiquiàtric on va rebre fins a 37 electroxocs. La mateixa poetessa va explicar en els seus poemes l’experiència de la bogeria i de la seva salvació. Es podrà veure a l’Akadèmia Teatre, en les sessions del 5 al 7 d’abril.

Traduïda per Nora Albert i Jeannette L. Clariond, i produïda per Moreno Ensemble Project, forma part d’un dels laboratoris artístics de Lo Spazio, el centre d’investigació i pensament de Bernardi. La poesia, que transforma en puresa una experiència devastadora.

En l’escenari buit, Laia Casals interpreta una dona a la seva habitació, en un manicomi, en un desert, una estança, un somni, un malson, un buit. Interpreta una dona fràgil i forta, viva i en deliri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia