Música

Per un mar obert

El 12è festival Portalblau inclourà les actuacions de Paco Ibáñez i Alfred García a Empúries i una programació espectacle dedicada al drama dels refugiats

Pau Riba portarà a l’Escala la gira dels 50 anys de ‘Dioptria’, i Clara Peya i Rusó Sala seran al Do Re Vi

El festival Portalblau de l’Escala va presentar ahir la seva 12a edició, en la qual “reforça el gir iniciat l’any passat per potenciar la seva identitat com a festival de música i art a la Mediterrània”. El festival organitzat per l’Ajuntament de l’Escala i dirigit i produït per Link inclourà una quinzena de concerts i altres activitats entre els dies 11 de juliol i 9 d’agost. Els dies 26 i 27 de juliol tindran lloc els concerts de gran format al jaciment d’Empúries; el primer, protagonitzat per Alfred García i el segon, per Paco Ibáñez, que ha inclòs Portalblau dins la gira internacional amb què està celebrant el 50è aniversari del seu històric concert a l’Olympia de París. Les entrades del festival ja estan a la venda a través del seu web, amb preus que van dels 20 als 33 euros.

Per la seva vocació mediterrània, el festival Portalblau no viu d’esquena al gran drama dels refugiats, que té aquest mar com un dels seus principals escenaris. Portalblau dedicarà una programació especial a aquesta tragèdia humanitària, que inclourà un concert d’Orpheus XXI, un grup format per refugiats de tota la Mediterrània i impulsat per Jordi Savall que, sota la direcció artística del reconegut músic sirià Moslem Rahal, actuarà el 2 d’agost a l’escenari del Mar d’en Manassa. Dins d’aquest apartat més conscienciat també tindrà lloc una acció de l’artista Marc Sellarès, que al llarg del festival anirà creant una silueta de grans dimensions a la sorra d’una de les platges de l’Escala (Maremortum); la conferència inaugural del festival, que el 12 de juliol oferirà, a l’Alfolí de la Sal, un testimoni directe de l’emigració a la conca Mediterrània, a càrrec de l’activista i periodista Sara Montesinos i del fotoperiodista Martí Albesa, i l’exposició de llibres i fotos Oberts a la Mediterrània, que es podrà veure a la Biblioteca Víctor Català. Part de la recaptació dels concents d’Alfred García i d’Orpheus XXI i dels honoraris de la intervenció artística de Marc Sellarès es destinaran a Open Arms .

Per l’escenari del Mar d’en Manassa també hi passaran Pau Riba, que el 3 d’agost hi celebrarà els 50 anys del seu monumental Dioptria, i Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Project, que el 4 d’agost presentarà a tocar del mar l’espectacle La tristesse, amb adaptacions molt personals de clàssics de la cançó francesa.

Clara Peya i Rusó Sala protagonitzaran el 19 de juliol i el 21 de juliol, respectivament, els concerts del cicle Do Re Vi, a l’Alfolí de la Sal, on la sommelier Clara Antúnez, de La Gastronòmica, maridarà la seva música amb vins dels cellers JOC i Eccovici.

Els dies 11 i 12 de juliol Marc Parrot presentarà l’intimista Refugi, en una iurta instal·lada a la plaça del III Centenari. Dins del cicle d’espectacles de carrer gratuïts, destaca Una vela en el mar blau: poesia catalana de tema grec, el 9 d’agost a la Punta. A la Riba, hi actuaran Marcel Lázara i Júlia Arrey, el 20 de juliol, i Pessic de Circ, el 28 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda