Música

La vuitena edició de l’A Capella Festival portarà onze formacions vocals d’arreu del món

El gran festival de la música de les veus

El Temps de Flors té un dels seus actius amb l’A Cappella Festival, esdeveniment pel qual passen tradicionalment més de deu mil persones. Aquesta edició portarà a Girona 11 formacions vocals d’arreu del món. L’escenari principal tornarà a ser a la plaça de la Independència, però també hi haurà actuacions a l’Auditori, la Casa de Cultura i l’Espai Marfà.

La principal novetat d’aquesta edició és el grup Six Appeal. Els nord-americans visiten per primera vegada el nostre país, en la que serà la seva única actuació a tot l’Estat. Six Appeal és un conjunt vocal de primer nivell i multiguardonat a tot el món que combina les seves veus extraordinàries amb l’energia i la vitalitat d’una banda de rock. Els components d’aquest grup protagonitzaran un taller de veu i cant a cappella a l’Espai Marfà.

Uns altres grups rellevants són Berywam (França) –aquesta multipremiada formació de beatboxing és l’actual campiona del món (2018)– i les austríaques Beat Poetry Club, que actuaran a la plaça de la Independència. Destaca també la presència dels britànics Vadé i els catalans In Crescendo. Del país també sobresurten les formacions Beat Voices i Yes the Music!, grup bisbalenc que precisament té els seus orígens en la primera edició del festival, el 2012.

Les altres formacions que completen el cartell són: Supervoices (Illes Balears), formació de pop-soul amb tocs harmònics de jazz; 4Gami, quartet vocal mixt format l’any 2015; Cromàtics, formació que va néixer al Conservatori de Manresa el curs 2016/17, i Maimons, un cor obert de nens i nenes d’entre 7 i 12 anys que es va crear fa cinc anys, temps durant el qual ha anat creixent fins ara, que ja són 17 components. Aquest cor està vinculat a l’Aula Tradi de Salt i té la direcció d’Adrià Dilmé (Germà Negre).

Estem davant un festival molt especial, únic fins i tot, que vol apostar clarament pels talents emergents amb les figures més consolidades del panorama internacional del moment en aquest gènere vocal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia