Arts escèniques

La família s’amplia

Narcís Planas anuncia que Arnau Puig cedeix el seu llegat a ‘Bonart’ a l’acte de lliurament dels premis i del 20è aniversari de la revista

Narcís Planas, president del consell assessor de Bonart i patriarca d’aquesta empresa periodística familiar gironina, va aprofitar ahir la seva intervenció a l’acte de lliurament dels 5ns Premis Bonart i de commemoració del 20è aniversari de la revista, per fer pública “la millor notícia” que ha donat mai la revista en aquestes dues dècades: Bonart ha arribat a un acord amb el crític d’art i filòsof Arnau Puig (Barcelona, 1926) perquè l’últim supervivent del fonamental grup avantguardista Dau al Set cedeixi el seu llegat a l’empresa Bonart Cultural per “cuidar-lo i promocionar-lo”.

Arnau Puig estava ahir al vespre assegut entre el públic que omplia la sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona, on va recollir un dels vint premis que Bonart va entregar al llarg de l’acte, concretament l’atorgat a Dau al Set (Premi a la Projecció Històrica), acompanyat per familiars de Modest Cuixart i Joan-Josep Tharrats.

L’acte havia començat amb l’actuació de la guardonada parella de ball de saló formada per Pere Planas i Laia Pujolràs, amb la música de Queen (Don’t stop me now), i la periodista Clara Sánchez-Castro –copresentadora de l’acte amb Josep Puigbó– va aprofitar per remarcar que el ballarí no es deia Planas per casualitat i que “tot queda en família i tot és molt proper” en l’empresa fundada pels Planas Camps ara fa 20 anys.

Anna Maria Camps, coeditora de la revista amb el seu fill, Ricard Planas, va obrir l’acte amb un emotiu parlament farcit d’agraïments a tots aquells que han col·laborat amb la revista i li han donat suport. Tot seguit, Narcís Planas també va anunciar, entre altres iniciatives relacionades amb el vintè aniversari de Bonart, que estan preparant per al novembre un número especial commemoratiu, amb una portada creada per l’artista banyolí Josep Ponsatí, que ha rebut recentment el Premi Nacional de Cultura, i que el periodista Jordi Grau, exdirector de l’edició gironina d’aquest diari, escriurà un llibre que repassarà els 20 anys de vida de Bonart.

Diferents actuacions musicals, dels pianistes Paco Viciana i Jorge Nava i de la Coral Sol Ixent, es van anar intercalant durant el lliurament dels premis i reconeixements a la trajectòria a un total de 32 persones i entitats, alguns forçosament absents com ara el president Carles Puigdemont, guardonat pel seu impuls al projecte del Museu d’art modern i contemporani de Girona, a la Casa Pastors.

Entre els premis no anunciats quan es va presentar l’acte a Barcelona, destaca el lliurat a Carmen Thyssen pels museus que ha impulsat a Andorra i Sant Feliu de Guíxols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia