Cinema

David Lynch rebrà un Oscar honorífic

El cineasta nord-americà David Lynch, la veterana directora italiana Lina Wertmüller i l’actor d’ascendència Cherokee Wes Studi rebran l’Oscar honorífic del 2020 com a homenatge al conjunt de la seva carrera, segons va fer públic ahir l’Acadèmia de Hollywood. També va anunciar que l’actriu Geena Davis rebrà el premi humanitari Jean Hersholt.

Considerat un dels directors més singulars i imaginatius del cinema nord-americà, David Lynch té una filmografia marcada pel surrealisme i el món oníric, amb títols destacats com ara L’home elefant (1980, dues nominacions a l’Oscar), Blue velvet (1986, tercera nominació), Cor salvatge (Palma d’Or de Canes del 1990) i Mulholland drive (2001, quarta nominació). Tot i ser nominat en quatre ocasions a l’Oscar, mai es va endur l’estatueta. David Lynch també és director de la sèrie de culte Twin Peaks.

Per la seva banda, la italiana Lina Wertmüller va ser la primera realitzadora a ser nominada a l’Oscar a la millor direcció gràcies a la seva pel·lícula Pascualino Siete Bellezas (1975), i és directora també d’Els basiliscos. L’actor nord-americà descendent de Cherokee Wes Studi ha destacat interpretant indis en pel·lícules com ara Ballant amb llops (1990) o L’últim mohicà (1992).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia