Música

‘Messies’ (més) participatiu

L’Associació Messies Participatiu farà dues audicions els dies 20 i 21 de juliol per aplegar més cantaires per al concert que se celebrarà el 13 de desembre a Girona

Les audicions tindran lloc a la Fundació Valvi i el concert a l’Auditori de la capital gironina

Les inscripcions obertes fa unes setmanes per cantar de forma participativa El Messies de Haendel a Girona marxen a bon ritme. En aquest moment, ja s’hi han inscrit més de cent persones de les comarques gironines, una xifra que representa haver assolit ja una tercera part dels tres-cents cantaires que l’Associació Messies Participatiu vol aplegar en aquest gran concert que se celebrarà el 13 de desembre a l’Auditori de Girona.

El director d’aquesta edició serà el músic Josep Vila, i hi haurà la participació de l’orquestra Vespres d’Arnadí i el cor de cambra de Granollers. Els solistes seran la soprano Irene Mas, la contralt Anna Alàs, el tenor José Pizarro i el baix Elías Benito. Des del moment de la presentació al centre cultural de La Mercè, nombrosos cantaires de corals i escoles de musica de la ciutat s’han posat en contacte amb l’associació interessats a participar-hi.

Per a totes aquelles persones que no hagin cantat mai El Messies, es faran unes audicions els dies 20 i 21 de juliol a la seu de la Fundació Valvi. Per tal de facilitar aquesta prova, el dia 11 de juliol, a les 18 h al mateix lloc, Albert Morcillo, professor del conservatori de Girona, farà una preparació prèvia als qui hi estiguin interessats. Un cop admesos, els cantaires gaudiran de cinquanta hores d’assaig que es faran a La Salle Girona. Martí Ferrer Bosch, director de la polifònica de Girona, en serà el director preparador. Ferrer ha compaginat la seva feina amb una important tasca de gestió en el món associatiu. Amb el,l col·laborarà el pianista argentí Claudio Suzin, que des del 2007 viu a Girona, on és professor de repertori vocal al conservatori del Liceu, director de l’EMM de Santa Cristina d’Aro i director de la coral Croscat d’Olot.

Les inscripcions es poden fer fins al dia 10 de juliol escrivint al correu de l’associació: info@messiesparticipatiu.cat.

Prenent el relleu

L’Associació Messies Participatiu va néixer l’any passat, després que La Caixa –entitat que l’havia organitzat al llarg dels 23 darrers anys– va abandonar el projecte a Catalunya, encara que el va continuar organitzant a diferents ciutats de l’Estat. Per tal d’assegurar que no es perdés el projecte, l’associació finalment va aconseguir fer un concert el passat desembre a l’Auditori de Barcelona. Amb la voluntat que altres ciutats catalanes poguessin gaudir també del famós oratori de Handel, un grup de cantaires de l’associació residents a les comarques de Girona van formar una delegació que treballa en aquest moment en el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia