A la Rambla, o hi sobra gent o hi falta espai

El popular passeig de Figueres es va omplir de riuades de gent quan va deixar de ploure

Potser caldrà plantejar-se un nou format i pensar a traslladar les parades a un altre espai, que podria ser la plaça Catalunya un cop estigui reformada i amb la coberta instal·lada. O bé, si no es vol perdre la tradició de la Rambla, repartir les parades entre aquests dos espais. Un per a professionals i l'altre per a entitats o un per a floristeries i l'altre per a llibreries. El cert és que les riuades de gent que es concentren en determinades hores del dia posa a prova la paciència dels vianants per circular i, sobretot, per poder observar les parades. A causa del temps –pluja al matí–, es va trobar a faltar l'envelat que hi havia l'any passat. Aquella vegada hi era perquè l'endemà començaven les Fires i perquè uns dies abans s'havia celebrat la Firatast. Dilluns es començarà a instal·lar per les Fires.

Ahir els taulells presentaven dues novetats: les urnes per al vot anticipat de la consulta popular sobre la independència de Catalunya, que es farà demà a Figueres, i que eren a les parades d'algunes de les 38 entitats que s'han adherit a la plataforma Figueres Decideix, i els punts de llibre de la campanya de subscripció popular, que ha promogut l'Ajuntament, per instal·lar l'any vinent, per aquesta mateixa diada, una escultura de sant Jordi i el drac a la plaça Catalunya.

Sobre els llibres més venuts, es fa difícil establir un rànquing, perquè les entitats –que tenen la majoria de les parades– solen vendre publicacions relacionades amb el seu àmbit i això fa una oferta diversa. Autors de la comarca, però, com ara Núria Esponellà i Vicenç Pagès Jordà, van ser dels més sol·licitats.

Premi de microrelats

S.G-A

El relat Ones enamorades, una oda equívoca a la ràdio, del periodista saltenc Àngel Rodríguez Vilagran, ha estat l'obra guanyadora de la segona edició del premi de microrelats que convoca el bisetmanari de Figueres Hora Nova. Rodríguez Vilagran és responsable dels mitjans de comunicació audiovisuals del Bisbat de Girona. En el concurs, premiat amb 100 euros en llibres, hi han participat més de 40 textos que no podien superar les 75 paraules. El relat guanyador, Ones enamorades, diu: «Ets al fons del despatx, guapa, radiant, sexy, cos rectangular digne de la millor passarel·la. Ets amb freqüència l'enveja de tot home. Amb els botons ben posats, el dial sempre a punt i amb l'antena per si fa falta. Que guapa que ets quan t'enfades a tot volum i et mous elegantment per la banda a la recerca del millor emissor. Modulada, mitjana, curta o llarga, de tu no em separo, ràdio meva!»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.