Música

Mor Laura Aymerich, la inseparable guitarrista de Lluis Llach

  • VÍDEO: 'Laura' al Camp Nou

La guitarrista Laura Aymerich, que va acompanyar Lluís Llach durant tota la seva carrera i que va inspirar la cançó Laura del cantautor de Verges, va morir ahir a la nit als 78 anys després d’una llarga malaltia.

Laura , una poètica cançó en homenatge a la figura de la instrumentista, que va acompanyar Llach des dels seus inicis i fins a la seva retirada de la música, es va convertir en un dels temes més populars del repertori del cantant, i solia ser corejada pel públic quan la interpretava en els seus concerts.

Nascuda a Barcelona el 3 de juliol de 1940, Laura Aymerich va estudiar piano al conservatori de la ciutat i posteriorment va fer la carrera de guitarra amb el mestre Tarragó.

Va conèixer Llach al desembre del 1969 i des d’aleshores el va acompanyar durant 38 anys en innumerables actuacions, des de concerts en petits pobles fins al que va oferir al juliol del 1985 a l’estadi del Camp Nou davant 100.000 persones.

En aquest recordat concert, Laura Aymerich no va poder acabar el només de guitarra de la cançó Laura, embargada per l’emoció, a lo que el públic va respondre amb un massiu i llarg aplaudiment.

A més de Laura, Lluís Llach va dedicar a Laura Aymerich una altra de les seves cançons, Roses blanques .

Entre les reaccions que s’han succeït a la mort de la guitarrista hi ha la del president de la Generalitat, Quim Torra , qui després de reproduir unes estrofes de Laura ha escrit en el seu compte de Twitter: “Et cantarem sempre, Laura Aymerich”, mentre ha enviat una abraçada a Lluís Llach.

També el grup català Els Catarres ha reproduït unes estrofes d’aquesta cançó en un tuit en el que ha escrit: “et trobarem a faltar Laura Aymerich. Llegendària música catalana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda