Música

Unes 20.000 persones s’acosten al Parc de la Devesa de Girona en la cinquena edició del Festivalot

Centenars de famílies passen el dia en família escoltants Doctor Prats, Obeses, Joan Dausà o una actuació improvisada dels Amics de les Arts

La cinquena edició del Festivalot tancarà les portes aquest diumenge amb prop de 20.000 espectadors que hauran passat pel Parc de la Devesa de Girona. Una edició que des de la direcció consideren “un èxit”, ja que suposa un increment de públic que “ja esperaven”. Una de les claus de les bones xifres ha estat el sol que ha lluït tant aquest dissabte com diumenge i les moltes activitats programades. Tot plegat en un entorn que “treu els límits” que Els Amics de les Arts van tenir inicialment. “La part bona és que el Festival sempre s’ha anticipat al creixement”, explica Joan Enric Barceló, cantant del grup que organitza el festival. Tot plegat, entre actuacions de les grans bandes del país, entre les quals, Obeses, Doctor Prats, Joan Dausà, o una actuació improvisada d’Els Amics de les Arts.

El Passeig de la Devesa de Girona s’ha omplert de nou de famílies aquest cap de setmana. Unes 20.000 persones entre grans i petits han escoltat els concerts de Doctor Prats o Obeses aquest diumenge, o els de Joan Dausà o Reagge per Xics que es van fer a l’Auditori de Girona aquest dissabte. La Gemma Figueres i la seva filla Victòria expliquen que són unes “habituals” del Festivalot i que “és una gran sort” tenir un esdeveniment com aquest. “Venim aquí, passem tot el dia, dinem i a la tarda cap a casa”, assenyala la mare.

Un dels concerts que ha reunit més gent ha estat el de Doctor Prats, que han tocat en doble sessió. La Victòria, com tants altres petits, s’ha pintat la cara amb els colors característics de la banda. “Ha estat molt divertit, l’any passat ja vaig anar a veure Els Catarres i aquest no m’he perdut Doctor Prats”.

La predisposició dels grups és un dels punts més destacats per part dels organitzadors. En Dani Alegret reconeix que “tots volen venir” i que posen “totes les facilitats”. “La veritat és que és per estar orgullós de les bandes del nostre país”.

Bona part d’aquests assistents han vingut de les comarques de Girona i també de Barcelona i Tarragona i amb menor mesura de Lleida. Tot plegat ha fet que des de la direcció ampliessin els espais. En un d’aquests espais, Els Amics de les Arts han ofert un concert improvisat que ha aixecat molta expectació.

El Festivalot amb identitat pròpia

Un dels fets més “interessants” pels organitzadors és que el Festivalot ha resultat ser un festival amb “identitat pròpia”. “Moltes vegades ens paren per una foto i ens pregunten si tenim alguna cosa a veure amb el Festivalot, i es queden parats quan els hi diem que el muntem Els Amics de les Arts. Això és el millor”, ha assenyalat Alegret.

Un canvi “sense barreres”

Alegret ha explicat que el canvi d’emplaçament del festival que des de fa uns anys es fa al Parc de la Devesa ha permès ampliar el festival. De fet, el músic considera que ha servit per poder “obrir-se” i consolidar encara més aquest esdeveniment que cada vegada suma més espectadors. “El festival guanya per totes bandes i ha servit per adonar-nos que no és nostre, sinó de tothom”, ha reblat.

En aquest sentit també s’ha expressat el seu company de grup, el vocalista Joan Enric Barceló, que ha destacat que el Festivalot “s’ha avançat sempre al possible creixement” que cada any té. Un exemple, explica Barceló, ha estat separar la zona de Food Trucks de la de concerts que ha permès esponjar els assistents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà