Art

Mor l’artista anglès John Morrison

L’artista anglès John Morrison (Woodford, 1942), establert a la Pera (Baix Empordà) des del 2004, va morir dissabte als 77 anys. Pintor amb una àmplia trajectòria, John Morrison no era gaire conegut a les comarques gironines perquè va residir a Andorra la major part de la seva trajectòria artística, del 1967 al 2003, abans de traslladar-se amb la seva família a la Pera.

La Fundació Valvi va fer una exposició de l’etapa de maduresa de l’artista la tardor del 2017 i ja tenia emparaulada una segona part de la retrospectiva de cara a la tardor del 2022. El destí ha volgut que, precisament, sigui la seva filla, Fiona Morrison, l’artista que exposa aquest mes. Com explica la directora de la fundació, Maguí Noguer, “el seu pare estava en actiu i treballava per exposar també obra recent i, no podria ser d’una altra manera, la Fundació Valvi portarà a terme l’exposició prevista amb l’ajuda de la seva filla”.

En l’esmentada exposició, John Morrison o l’obertura a la intuïció, ja es va poder resseguir el camí de la seva obra dels últims anys vuitanta fins als primers noranta, una etapa que va suposar un pas més enllà en la llibertat pròpia a l’hora de crear. Concretament, cap a l’any 1987 Morrison va començar un camí envers el seu propi classicisme. Aleshores ja es remarcava en el catàleg de la mostra que al seu país gaudia d’un llarg currículum d’exposicions i, per tant, un reconeixement. “Tot i que no és la primera vegada que exposa a les comarques gironines, continua essent un desconegut per al nostre públic, però no pas per a la crítica. La seva extensa trajectòria figura al cantó de noms com Tom Car o Grau Garriga”, destacava en el text Maguí Noguer. John Morrison era un artista prolífic que havia experimentat també amb el simbolisme i la semiabstracció, creant un univers de motius i colors. Una etapa artística que és la que la Fundació Valvi mostrarà, ja amb caràcter d’homenatge pòstum, en la pròxima exposició.

La cerimònia de funeral pel difunt tindrà lloc demà, a les 4 de la tarda, a la parròquia de Sant Isidor de la Pera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia