Música

Guitarres resistents

El 16è Festival de Guitarra Girona-Costa Brava inclou 23 concerts en 7 municipis

El guitarrista Josep Manzano és l’organitzador, l’ànima, la raó de ser del Festival de Guitarra Girona-Costa Brava , un dels quatre festivals de guitarra del país i l’únic consagrat a aquest instrument dins la gran oferta de festivals d’estiu de les comarques gironines. Manzano va presentar dijous al bar i restaurant La Diva de Girona la 16a edició del seu festival, que inclourà un total de 23 concerts –el seu rècord es manté en 27–, entre el 3 juliol i el 14 de setembre, en set municipis diferents, sobretot a Girona –13 concerts–, però també a Platja d’Aro, Palamós, Santa Cristina d’Aro, l’Escala, Llançà i Mollet de Peralada, on el 26 de juliol tindrà lloc un concert d’Enrique Muñoz, al celler La Vinyeta. L’endemà, aquest guitarrista andalús de llarga trajectòria –ha ofert més de 400 concerts en una vintena de països– actuarà també a l’església de Fenals, a Platja d’Aro.

“Pel festival han passat guitarristes dels cinc continents i dels estils més diversos, i tots són músics de gran nivell. L’únic problema és que, per pressupost, no podem programar grans estrelles que serveixin com a reclam. Ja m’agradaria a mi portar Pat Metheny o Tomatito”, diu Manzano, que ja deixa entreveure que al festival no li queden gaires edicions, si ningú no agafa el relleu quan ell es jubili. De moment, resisteix: lluita amb una política de preus congelats des del primer dia –10 euros l’entrada– i amb concerts gratuïts o de taquilla inversa, com el que oferirà Pedro Navarro, en homenatge a Paco de Lucía, el 20 de juliol a l’església de Santa Cristina d’Aro. El festival s’obrirà el dimecres 3 de juliol amb un doble tastet de guitarres gironines, al +Cub (12 h) i la plaça del Pou Rodó (20 h). Per la Casa de Cultura de Girona passaran el duet format per l’argentina Analía Rego i el suec Stefan Löfvenius (4 de juliol); les formacions italianes Vivaldi Guitar Trio (11 de juliol) i The Early Guitar Duo (6 de setembre) i el duo portuguès de guitarra i marimba Guirimbadu (23 de juliol).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia